Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bílé pečivo

Bílé pečivo

Přidat na Pinterest

Připravuje se pečením, podle druhu mouky a přidaných přísad rozlišujeme několik druhů pečiva. Bílé pečivo se připravuje z pšeničné mouky, droždí, cukru, mléka a soli. Vznikne tak tukové těsto, ze kterého se připravují rohlíky, housky, veky a další typy pečiva. Nedoporučuje se přehnaná konzumace tohoto druhu, protože obsahuje tzv. prázdné cukry, které náš žaludek zasytí jen na velmi krátkou dobu. Je sice zásobárnou velkého množství energie, ale obsahuje mizivé množství vitamínů, bílkovin a minerálů a neobsahuje téměř žádnou vlákninu, díky tomu má vysoký glykemický index. Měly bychom se snažit nahradit bílé pečivo tmavým, budeme se cítit fit a nebude nás tak často honit mlsná, protože tmavé pečivo nás spolehlivě zasytí.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Štika s fazolemi a chorizem

Štika s fazolemi a chorizem

Fazole si namočíme ve vodě den předem. Poté je propláchneme a zalijeme dvěma litry vody. Přidáme 3 stroužky...

Ciabattovo-rajčatový salát

Ciabattovo-rajčatový salát

Rajské nakrájíme na kostičky, přidáme posekanou bazalku, petrželovou nať, kapary, olivový olej a citronovou...

Brokolicový krém se sýrem

Brokolicový krém se sýrem

Brokolici rozdělte na růžičky a asi 15 minut ji vařte v osolené vodě. Poté vodu slijte a brokolici rozmixuj...

Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem

Očistěte maso z divočáka a nakrájejte na kostky. Zahřejte hrnec a přilijte slunečnicový a ořechový olej. Re...

Falešná pizza alias zapečená ciabatta

Falešná pizza alias zapečená ciabatta

Ciabattu podélně rozkrojíme a na rozkroji ji lehce pokropíme olivovým olejem a pak ji potřeme steakovou omá...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Bílé pečivo Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře