Bílé pečivo

Připravuje se pečením, podle druhu mouky a přidaných přísad rozlišujeme několik druhů pečiva. Bílé pečivo se připravuje z pšeničné mouky, droždí, cukru, mléka a soli. Vznikne tak tukové těsto, ze kterého se připravují rohlíky, housky, veky a další typy pečiva. Nedoporučuje se přehnaná konzumace tohoto druhu, protože obsahuje tzv. prázdné cukry, které náš žaludek zasytí jen na velmi krátkou dobu. Je sice zásobárnou velkého množství energie, ale obsahuje mizivé množství vitamínů, bílkovin a minerálů a neobsahuje téměř žádnou vlákninu, díky tomu má vysoký glykemický index. Měly bychom se snažit nahradit bílé pečivo tmavým, budeme se cítit fit a nebude nás tak často honit mlsná, protože tmavé pečivo nás spolehlivě zasytí.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Já jsem bílé pečivo přestala úplně jíst. Není zdravé a přijde mi i takové mdlé... Zvykla jsem si totiž na semínkový chléb, který je zdravější a chuťově výraznější :-) . Jednou za týden si objednám bochníky z https://eshop.vasepekarna.cz/ a dám je mrazáku. Je tak výborný, že se mi ještě nepřejedl, a to jím jenom tento chléb :-) .

kristýna ryglová 04. 04. 2022, 00:18