Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Žemlovka s jablky a tvarohem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
476 kalorií 0.0g cukrů 26.0g tuků 15.0g bílkovin

Příprava

Formu na pečení vymažeme máslem, nabo ramou. Hrozinky přebereme, opláchneme pod tekoucí vodou a nasypeme do misky, kde je zalijeme horkou vodou. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, oloupeme, vykrojíme jádřince a nastrouháme. Rohlíky z předešlého dne nakrájíme na plátky . V troše mléka ručně rozšleháme vejce a poté přilijeme zbytek z odměřené dávky. Do připraveného mléka dáme 2/3 nakrájených plátků z rohlíků. Hrozinky si dáme okapat na síto. Lehce vymačkané plátky rohlíku rozložíme jeden vedle druhého do formy, pokryjeme dno i boky. Připravíme si tvaroh. Vejce s cukrem rozmícháme, přidáme tvaroh a solamyl a po rozmíchání přidáme polovinu okapaných hrozinek. Z jablek lehce vymačkáme šťávu a rozložíme je na plátky rohlíků. Jablka urovnáme, posypeme je zbývajícími hrozinkami, skořicí dle chuti a vanilkovým cukrem. Vše ve formě zalijeme připraveným tvarohem a zakryjeme namočenými plátky z rohlíku. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a žemlovku vložíme do předehřáté trouby. Upečenou rozdělíme na porce a na talíři bohatě pocukrujeme.
Pečeme při 180°C asi 45 minut, nebo dokud rohlíky na povrchu nezezlátnou. Forma 20x20 cm.

Bulb Tip k receptu

Kdo rád více sladké, tak osladí jablka.


Přidat na Pinterest
JanaB

02. 11. 2011, Recept navštíven: 7376x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuca žemlovka

12. 11. 2015, 15:15

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
žemlovka je vynikajuca

29. 03. 2017, 18:42

Přidat komentář

Facebook komentáře