Jablečný nákyp
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
652
kalorií
0.0g
cukrů
24.0g
tuků
17.0g
bílkovin
Příprava
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Přisypeme krystalový cukr, skořicový cukr, přidáme vejce, strouhanku, šlehačku a všechno dobře promícháme. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Směs do něj vlijeme, uhladíme a upečeme do zlatova (při 180 stupních přibližně 30 minut). Nákyp necháme vychladnout, nakrájíme a pocukrujeme nebo ozdobíme šlehačkou.
Tip k receptu
Je výborný teplý i studený, ale většinou nevydrží.
Jana Smidži19. 10. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.