Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
1026 kalorií 0.0g cukrů 10.0g tuků 23.0g bílkovin

Příprava

Rýži uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Ke skoro dovařené vlijeme smetanu či mléko a 2 lžíce másla, trochu přisladíme. Směs musí mít hustotu hustší kaše. Raději lehce mícháme, aby se rýže nepřipálila. Mezitím rozkrájíme neloupaná jablka na čtvrtky, odstraníme jádřince a pokrájíme na tenké plátky. Vmícháme do rýže a přidáme vejce. Vlijeme na vymazaný hlubší plech. Navrch naklademe švestky, kompotované, čerstvé či zmrazené, je to jedno.
Dáme zapéci do předehřáté trouby na 180 - 200°C. Upečeme dozlatova. Hotový nákyp pokrájíme na čtverce, které sypeme skořicovým cukrem a omastíme máslem.


Přidat na Pinterest
Roxana

22. 07. 2013, Recept navštíven: 1687x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Nákyp dšlám a ovoce tam dávám to, které právě mám doma i třeba zavařeninu

04. 01. 2015, 09:00

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam tento recept

18. 12. 2015, 16:24

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborné

20. 12. 2015, 17:51

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý nákyp,ja dáva aj hrozienka
Přidané ingredience: hrozienka

23. 01. 2016, 13:05

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tento nákyp je u nas velmi obľúbený, robím s roznym ovocím

03. 04. 2017, 20:10

Přidat komentář
Roxana
Ještě k tomu dodám, že pokrm se hodí i pro nemocné intolerancí laktózy, nahradíme rýžovým či sojovým mlékem mléko kravské, i pro diabetiky náhradou cukru za cukr pro diabetiky.

Roxana 22. 07. 2013, 07:18

Facebook komentáře