Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 50min , porce

1026 kalorií, 0.0g cukrů, 10.0g tuků, 23.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Rýži uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Ke skoro dovařené vlijeme smetanu či mléko a 2 lžíce másla, trochu přisladíme. Směs musí mít hustotu hustší kaše. Raději lehce mícháme, aby se rýže nepřipálila. Mezitím rozkrájíme neloupaná jablka na čtvrtky, odstraníme jádřince a pokrájíme na tenké plátky. Vmícháme do rýže a přidáme vejce. Vlijeme na vymazaný hlubší plech. Navrch naklademe švestky, kompotované, čerstvé či zmrazené, je to jedno.
Dáme zapéci do předehřáté trouby na 180 - 200°C. Upečeme dozlatova. Hotový nákyp pokrájíme na čtverce, které sypeme skořicovým cukrem a omastíme máslem.

Roxana

22. 07. 2013, Recept navštíven: 1365x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Rýži uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Ke skoro dovařené vlijeme smetanu či mléko a 2 lžíce másla, troc...

Zapečený nákyp z cuket Rox

Zapečený nákyp z cuket Rox

Mladé cukety neloupeme a nastrouháme i se slupkou nahrubo, rovněž nahrubo nastrouháme oloupaný syrový bramb...

Zobrazit všechny podobné recepty k Zapečený nákyp z rýže a ovoce Link-arrow

Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Nákyp dšlám a ovoce tam dávám to, které právě mám doma i třeba zavařeninu

04. 01. 2015, 09:00

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam tento recept

18. 12. 2015, 16:24

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborné

20. 12. 2015, 17:51

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý nákyp,ja dáva aj hrozienka
Přidané ingredience: hrozienka

23. 01. 2016, 13:05

Přidat komentář
Roxana
Ještě k tomu dodám, že pokrm se hodí i pro nemocné intolerancí laktózy, nahradíme rýžovým či sojovým mlékem mléko kravské, i pro diabetiky náhradou cukru za cukr pro diabetiky.

Roxana 22. 07. 2013, 07:18

Facebook komentáře