Zapečený nákyp z rýže a ovoce

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1026 kalorií
0.0g cukrů
10.0g tuků
23.0g bílkovin


Příprava

Rýži uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Ke skoro dovařené vlijeme smetanu či mléko a 2 lžíce másla, trochu přisladíme. Směs musí mít hustotu hustší kaše. Raději lehce mícháme, aby se rýže nepřipálila. Mezitím rozkrájíme neloupaná jablka na čtvrtky, odstraníme jádřince a pokrájíme na tenké plátky. Vmícháme do rýže a přidáme vejce. Vlijeme na vymazaný hlubší plech. Navrch naklademe švestky, kompotované, čerstvé či zmrazené, je to jedno.
Dáme zapéci do předehřáté trouby na 180 - 200°C. Upečeme dozlatova. Hotový nákyp pokrájíme na čtverce, které sypeme skořicovým cukrem a omastíme máslem.

přidejte na:
Roxana

22. 07. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Nákyp dšlám a ovoce tam dávám to, které právě mám doma i třeba zavařeninu
heladon 04. 01. 2015, 10:00
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskúšam tento recept
palino 18. 12. 2015, 17:24
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
výborné
hanka 20. 12. 2015, 18:51
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobrý nákyp,ja dáva aj hrozienka
Přidané ingredience: hrozienka
Svetlana 23. 01. 2016, 14:05
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tento nákyp je u nas velmi obľúbený, robím s roznym ovocím
katka16031 03. 04. 2017, 22:10