Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hruška

Hruška

Přidat na Pinterest
Ovoce, plod hrušně, původem z Asie. Barva se pohybuje od žlutých přes zelené až k načervenalým plodům. Chuť je velmi sladká, ale opět se liší podle typu, stejně jako tvrdost slupky. Rozlišujeme podzimní, zimní (vydrží déle uskladněné) a letní druhy (vhodné k okamžité konzumaci). Obsahují velké množství vody, draslík, ovocné cukry, velmi málo vitaminu C, pod slupkou nalezneme vitamin B. Využití těchto plodů v kuchyni je široké. Můžeme je zavařovat a vyrobit si tak doma skvělé kompotované ovoce. Vhodné jsou i k sušení, pálení hruškovice. Vynikající ingrediencí jsou při přípravě moučníků. Výborně ale také chutnají připravené podle netradičních receptů – např. flambované hrušky s pomerančem.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Trošku sladký salát

Trošku sladký salát

Saláty natrháme na kousky, ovoce pokrájíme, balkánský sýr nakrájíme na kostičky. Vše promícháme, podáváme...

Ostružinová marmeláda s hruškami

Ostružinová marmeláda s hruškami

Hrušky oloupeme a nastrouháme na hrubo. Dáme je do hrnce a podlijeme trochou vody, přidáme třetinu cukru, b...

Pudinková žemlovka

Pudinková žemlovka

Rohlíky nakrájíme na kolečka a pokapeme mlékem. Nenamáčíme. Dle návodu si v 1 litru mléka uvaříme 2 pudinky...

Ovocný salát

Ovocný salát

Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hrušky a broskve omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Ovocnou směs...

Ostružinovo-banánová kyška  s hruškou

Ostružinovo-banánová kyška s hruškou

Hrušku očistíme a oloupeme, banán oloupeme, ostružiny umyjeme. Ovoce rozmixujeme, přidáme kefír a dochutíme...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Hruška Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře