Hruškový koláč s mozzarellou
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1504
kalorií
1.0g
cukrů
100.0g
tuků
35.0g
bílkovin
Příprava
1. Mouku smícháme s vodou a změklým máslem a vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout. Poté vyválíme a buďto celé vložíme do vymazané koláčové formy, nebo můžeme rozdělit na kolečka a dát do menších formiček. Lehce poté propícháme vidličkou.
2. Smícháme nastouhanou mozzarellu, mléko, rozšlehané vejce, sůl a pepř. Hrušky očistíme a nakrájíme na tenké měsíčky a cibuly na kolečka.
3. Natěsto vlijeme sýrovou směs, poklademe hruškami a cibulí a pečeme v troubě na 180°C asi 30 minut.
Tip k receptu
Místo mozzarelly můžete použít zrající sýr, hrušky pak budou mít pikantní chuť.
Hrušky lze samozřejmě zaměnit jablky.
24. 09. 2019
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.