Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Mozzarella

Mozzarella

Přidat na Pinterest
Sýr, původem z Itálie. Je zářivé bílý, na povrchu lesklý, což je jeho charakteristickým znakem. Nejlépe chutná zalitý olejem s přidanou bazalkou a podávaný s rajčaty. Sýr je měkký, dá se lehce krájet, v procesu zrání se upevňuje a zvýrazňuje jeho chuť. V originální receptuře se při výrobě používá buvolí mléko. Nejčastěji je k dostání ve slaném roztoku. Konzumujeme jej společně se zeleninovými saláty, na těstovinách, pro Italy je tradiční na pizze, ale výborně chutná i v kombinaci s masem.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Cuketovo-kedlubnové komínky

Cuketovo-kedlubnové komínky

Roštěnky opečeme 3-4 minuty z každé strany na oleji. Osolíme a opepříme. Kedlubnu a cuketu osolíme a nakr...

Speciální quesadilla

Speciální quesadilla

Kuřecí maso dusíme doměkka. Rýži podusíme. Fazole uvaříme doměkka. Na každou tortillu rozdělíme nastrouha...

Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

Lilek nakrájíme na plátky a necháme ho vypotit. Těstoviny uvaříme podle návodu. Kukuřičné klasy nakrájím...

Pizza capricciosa

Pizza capricciosa

Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme je se lžící olivového oleje. Těsto rozprostřeme a pomažeme ho raj...

Pizza prosciutto e rukola

Pizza prosciutto e rukola

Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme je se lžící olivového oleje. Těsto rozprostřeme a pomažeme ho raj...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Mozzarella Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře