Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Chačapuri

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 2h 30min
Nutriční hodnoty
3654 kalorií 12.0g cukrů 175.0g tuků 136.0g bílkovin

Příprava

1. Těsto (mouku, mléko, vejce, máslo a sůl) vypracujeme ručně vařečkou nebo v robotu či v domácí pekárně. Necháme nakynout.
2. Balkánský sýr rozdrobíme, mozzarellu nakrájíme na kostičky a oba sýry promícháme se lžící másla.
3. Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny.
4. Jednu část těsta zploštíme a rukama roztáhneme na placku. Navršíme na ni polovinu náplně a zabalíme jako velkou buchtu. Položíme spojem na plech s papírem na pečení a rukama opatrně pomalu rozmačkáváme na co největší placku.
5. Potřeme ji žloutkem rozmíchaným s mlékem a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C.
6. Pečeme do zezlátnutí, 10-15 minut.
7. Ihned po vytažení z trouby potřeme máslem.
8. Druhou část těsta zpracujeme stejným způsobem.

Bulb Tip k receptu

Těsto také můžeme dát zabalené ve fólii do ledničky a druhou placku upéct až další den.

- úspěch do velké míry souvisí s tím, jak dobře se vám podaří vytvarovat placku – je potřeba trefit stejně silné vrstvy těsta na obou stranách
- nešetřete na sýru – čím víc se vám ho do těsta podaří uzavřít, tím bude chačapuri lepší
- chačapuri nepečte zbytečně dlouho – vysušíte ho a budete z něj mít suchou buchtu
- nepodceňujte potření máslem ke konci, jen tak bude chačapuri krásně vláčné
- pokud chcete mít chačapuri nadýchanější, vynechte přiklopení poklicí na konci
- experimentujte se směsí sýrů!


Přidat na Pinterest
Luci E

06. 12. 2018, Recept navštíven: 310x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborné cesto

09. 12. 2018, 19:21

Přidat komentář

Facebook komentáře