Balkánský sýr

Mléčný výrobek, získává se zpracováním kozího, ovčího i kravského mléka, ale převážně z posledně jmenovaného. Charakteristickým znakem je barva a chuť. Jedná se o bílý sýr bez kůrky, který se mírně láme a rozpadá, při konzumaci je výrazně slaný. Obsahuje více než 40% tuku. Při skladování musíme dbát na uchovávání sýra v chladu, výhodné je také naložit jej do slaného nálevu. Výborný je v kombinaci se zeleninovým salátem, na který se strouhá, ale skvělý je také společně s těstovinami, rýží i jako náplň např. těstovinových taštiček. Můžeme jej podávat i samotný s pečivem. Při přípravě pokrmů s balkánským sýrem si dejme pozor na solení, protože sýr je tak výrazně slaný, že soli kolikrát není potřeba.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář