Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Meruňková žemlovka

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
1440 kalorií 0.0g cukrů 16.0g tuků 46.0g bílkovin

Příprava

Vymažte zapékací mísu. Smíchejte mléko, vejce, cukr a ve směsi namáčejte rohlíky nakrájené na kolečka a dno zapékací mísy jimi vystelte. Druhou vrstvu tvoří okapené kompotované meruňky nebo oloupané čerstvé meruňky, ty pak potřete zakysanou smetanou. Tak to opakujte ještě jednou. Horní vrstvu tvoří opět namočená kolečka rohlíků. Takto připravenou žemlovku vložte do trouby rozehřáté na 170°C a pečte asi 45 minut, až bude povrch žemlovky krásně zlatavý.


Přidat na Pinterest
Jana Langrová

26. 06. 2012, Recept navštíven: 1937x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Žemlovku děláme s různým ovocem nejlépe sezónním např. maliny, jahody :)

04. 10. 2012, 22:06

Přidat komentář

Facebook komentáře