Meruňková žemlovka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
1440
kalorií
0.0g
cukrů
16.0g
tuků
46.0g
bílkovin
Příprava
Vymažte zapékací mísu. Smíchejte mléko, vejce, cukr a ve směsi namáčejte rohlíky nakrájené na kolečka a dno zapékací mísy jimi vystelte. Druhou vrstvu tvoří okapené kompotované meruňky nebo oloupané čerstvé meruňky, ty pak potřete zakysanou smetanou. Tak to opakujte ještě jednou. Horní vrstvu tvoří opět namočená kolečka rohlíků. Takto připravenou žemlovku vložte do trouby rozehřáté na 170°C a pečte asi 45 minut, až bude povrch žemlovky krásně zlatavý.
Jana Langrová26. 06. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.