Velikonoční nádivka se sušenými rajčaty
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1148
kalorií
14.0g
cukrů
31.0g
tuků
50.0g
bílkovin
Příprava
Den staré rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout. Pak rozmačkáme rukama a přidáme vařené uzené maso nakrájené na drobno, 4 žloutky, pokrájenou jarní cibulku, petrželku, pažitku a sušená rajčata. Okořeníme solí, pepřem, muškátovým oříškem, sušeným medvědím česnekem a majoránkou. Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi. Formu na biskupský chlebíček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 25 - 30 minut.
Tip k receptu
Podávat můžeme samotné se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
Jana Smidži29. 03. 2016
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenziMarcianto 31. 03. 2016, 17:23
© 2024, Railsformers s.r.o.