Uzené maso

Uzené maso můžete koupit buď s kostí nebo bez kosti. Maso se udí suchým kouřem ve třech fázích. V těchto fázích se liší teplota kouře a délka jeho působení. Kouř je konzervačním prostředkem, látky v něm obsažené dodávají masu specifickou chuť a aroma. K dostání je uzená pečeně, uzená krkovice, uzená rolovaná plec, uzený bok, uzené koleno. Uzené maso lze použít jako hlavní chod, k zapékání nebo k plnění bramborových knedlíků.

 

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Uzené maso mám moc ráda na různé způsoby (těstoviny, šunkofleky, vařené, pečené,....). Od doby co jsem zjistila jak zavařit uzené maso, jsem nejvíc spokojená. Používám ho skoro do všeho díky vůni a ochucení. Objevila jsem to na tomto webu https://napovime.cz/navod/jak-dlouho-varit-uzene-maso/ a musím si to vynachválit. Nikdy by mě to ani nenapadlo, ale poradilo mi kamarádka, která ho zavařuje taky.

Lucie Cenigová 04. 10. 2021, 00:16