Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Uzené maso

Uzené maso

Přidat na Pinterest

Uzené maso můžete koupit buď s kostí nebo bez kosti. Maso se udí suchým kouřem ve třech fázích. V těchto fázích se liší teplota kouře a délka jeho působení. Kouř je konzervačním prostředkem, látky v něm obsažené dodávají masu specifickou chuť a aroma. K dostání je uzená pečeně, uzená krkovice, uzená rolovaná plec, uzený bok, uzené koleno. Uzené maso lze použít jako hlavní chod, k zapékání nebo k plnění bramborových knedlíků.

 

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V...

Velikonoční nádivka se sušenými rajčaty

Velikonoční nádivka se sušenými rajčaty

Den staré rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout. Pak rozmačkáme rukama a přidá...

Fleky s uzeným masem

Fleky s uzeným masem

Uzené maso povaříme, poté ho nakrájíme na kostičky. Fleky si připravíme tak, že na vál nasypeme mouku, př...

Tvarohové placky s uzeným masem

Tvarohové placky s uzeným masem

Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Tvaroh vyšleháme se žloutky a mlékem, přidáme utřený strouže...

Tagliatelle z uzeným masem a hráškem

Tagliatelle z uzeným masem a hráškem

Těstoviny (nejlépe tagliatelle nebo špagety) uvaříme podle návodu. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Opék...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Uzené maso Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře