Cizrnová kaše s uzeným masem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1200
kalorií
33.0g
cukrů
15.0g
tuků
61.0g
bílkovin
Příprava
Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V polovině vaření přidáme bobkový list, kmín, drůbeží vývar a snítku rozmarýnu. Uzené maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáče, přisypeme na hrubo nakrájenou cibuli, okořeníme grilovacím kořením, přidáme trošku sádla (nemusí být) a podlijeme trochou vody. Dáme péct do trouby asi na 25 minut. Měkkou cizrnu osolíme, rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme osmaženou cibulku. Pokud je cizrna příliš řídká, zahustíme trochou jíšky (olej a hladká mouka).
Tip k receptu
Podáváme s kyselou okurkou, případně s krajíčkem chleba.
Jana Smidži12. 10. 2016
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.