Rajčatová polévka s krutony
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
176
kalorií
64.0g
cukrů
0.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Rozehřejeme si troubu na maximum. Do zapékací mísy dáme všechna rajčata, keříčková necháme i se zkrácenými zelenými stonky. Přidáme bazalku a provensálské koření. Oloupeme česnek, promáčkneme nožem a nakrájíme. Přidáme k rajčatům a zakápneme kvalitním olivovým olejem. Dáme do trouby.
V hrnci si rozehřejeme olivový olej, nakrájíme na jemno červenou cibuli a osmahneme. Přidáme lžíci balsamica.
Opečená rajčata obereme od zelených stonků, vytáhneme bylinky. Přidáme do hrnce k cibuli. Mírně provaříme. Dochutíme solí, pepřem a přidáme bazalku. Odstavíme a rozmixujeme.
Na olivovém oleji si osmahneme krutony (ciabatta nebo jiné vhodné pečivo). Polévku dozdobíme zakysanou smetanou a podáváme horkou.
02. 02. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.