Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rajčatová polévka s krutony

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
176 kalorií 64.0g cukrů 0.0g tuků 8.0g bílkovin

Příprava

Rozehřejeme si troubu na maximum. Do zapékací mísy dáme všechna rajčata, keříčková necháme i se zkrácenými zelenými stonky. Přidáme bazalku a provensálské koření. Oloupeme česnek, promáčkneme nožem a nakrájíme. Přidáme k rajčatům a zakápneme kvalitním olivovým olejem. Dáme do trouby.
V hrnci si rozehřejeme olivový olej, nakrájíme na jemno červenou cibuli a osmahneme. Přidáme lžíci balsamica.
Opečená rajčata obereme od zelených stonků, vytáhneme bylinky. Přidáme do hrnce k cibuli. Mírně provaříme. Dochutíme solí, pepřem a přidáme bazalku. Odstavíme a rozmixujeme.
Na olivovém oleji si osmahneme krutony (ciabatta nebo jiné vhodné pečivo). Polévku dozdobíme zakysanou smetanou a podáváme horkou.


Přidat na Pinterest
Michal Drozdek

02. 02. 2012, Recept navštíven: 1864x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

27. 05. 2016, 17:59

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborná rajčatová polievka

08. 11. 2016, 20:03

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo výborná polievka s krutonmi

06. 03. 2017, 21:02

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo dobrá polievka

20. 03. 2017, 19:09

Přidat komentář

Facebook komentáře