Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Aceto balsamico

Aceto balsamico

Přidat na Pinterest

Aceto balsamico (balsamikový ocet) je tradiční italská ingredience používaná již od středověku. Vyrábí se ze šťávy z bílých hroznů. Používá se hlavně do salátových dresingů, zálivek, marinád nebo omáček. Výborně okoření steaky, vajíčka nebo grilované ryby. Lze jej dokonce použít do moučníků a dezertů. Jeho chuť vynikne v kombinaci s jahodama, hruškama nebo jiným čerstvým ovocem. Některé recepty ho citují jako ingredienci při přípravě pudingů. V oblasti Emilia Romagna je pár kapek na parmazánu podáváno ja delikatesní předkrm. Výborně ale okoření i mušle, garnáty, těstoviny nebo rizoto. Jako každý ocet, může sloužit při výrobě alkoholických nápojů. Má výborný vliv na dobré trávení.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Rýžový salát s avokádem, rajčátky a granátovým jablkem

Rýžový salát s avokádem, rajčátky a granátovým jablkem

Rýži uvaříme den předem. Druhý den si nejdříve připravíme zálivku: vyšleháme olivový olej s octem a najem...

Hovězí pupek s hranolky

Hovězí pupek s hranolky

Smícháme olivový olej, nasekaný rozmarýn, utřený česnek a bobkový list, balsamico a víno. Do tohoto naložím...

Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

Lilek nakrájíme na plátky a necháme ho vypotit. Těstoviny uvaříme podle návodu. Kukuřičné klasy nakrájím...

Rajčatový salát s grilovaným lilkem

Rajčatový salát s grilovaným lilkem

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme z obou stran a necháme vypotit. Poté ho posypeme římským kmínem a nechá...

Sečuánské krevety

Sečuánské krevety

Rozpálíme wok a dáme do něj ořechový olej. Až je velmi horký, přidáme zázvor, utřený česnek a nasekané jarn...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Aceto balsamico Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře