Aceto balsamico
Aceto balsamico (balsamikový ocet) je tradiční italská ingredience používaná již od středověku. Vyrábí se ze šťávy z bílých hroznů. Používá se hlavně do salátových dresingů, zálivek, marinád nebo omáček. Výborně okoření steaky, vajíčka nebo grilované ryby. Lze jej dokonce použít do moučníků a dezertů. Jeho chuť vynikne v kombinaci s jahodama, hruškama nebo jiným čerstvým ovocem. Některé recepty ho citují jako ingredienci při přípravě pudingů. V oblasti Emilia Romagna je pár kapek na parmazánu podáváno ja delikatesní předkrm. Výborně ale okoření i mušle, garnáty, těstoviny nebo rizoto. Jako každý ocet, může sloužit při výrobě alkoholických nápojů. Má výborný vliv na dobré trávení.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.