Hovězí pupek s hranolky
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1084
kalorií
50.0g
cukrů
103.0g
tuků
24.0g
bílkovin
Příprava
Smícháme olivový olej, nasekaný rozmarýn, utřený česnek a bobkový list, balsamico a víno. Do toho naložíme maso a žampiony, ideálně přes noc. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vaříme je 10 minut v osolené vodě s octem, poté prudce zchladíme. Pečeme 10 minut na 180 °C. Pupek opečeme ze všech stran na rostlinném oleji. Osolíme, opepříme a vyjmeme. Místo pupku vložíme žampiony a oloupaná rajčata. Po pěti minutách vrátíme maso a pečeme 5 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Poté necháme dvě minuty odležet.
Maso podáváme spolu s hranolky a salátem, který je přelitý dressingem a posypaný strouhaným parmezánem.
Tip k receptu
Dressing použijeme na caesar salát. K podávání se hodí holandská omáčka.
sonizna29. 02. 2016
Ingredience
- 1 l červeného vína
- 1 ks bobkového listu
- 4 ks žampionů
- 5 ks brambor
- 2 ks rajčat
- 800 g hovězího pupku
- 50 g másla
- 10 dcl olivového oleje
- 3 lžíce rozmarýnu
- 1 lžíce aceta balsamica
- 1 lžíce vinného octu
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 4 lžíce parmezánu
- 1 lžička soli
- 1 balení dressingu SPAK
- 1 hlávka ledového salátu
- 4 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.