Hovězí pupek s hranolky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Smícháme olivový olej, nasekaný rozmarýn, utřený česnek a bobkový list, balsamico a víno. Do tohoto naložíme maso a žampiony, ideálně přes noc.
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vaříme je 10 minut v osolené vodě s octem, poté prudce zchladíme. Pečeme 10 minut na 180 °C.
Pupek opečeme ze všech stran na rostlinném oleji. Osolíme, opepříme a vyjmeme. Místo pupku vložíme žampiony a oloupaná rajčata. Po pěti minutách vrátíme maso a pečeme 5 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Poté necháme dvě minuty odležet.
Maso podáváme spolu s hranolkami a salátem, který je přelitý dresinkem a posypaný strouhaným parmezánem.
Tip k receptu
Dresink použijeme na caesar salát. K podávání se hodí holandská omáčka.
sonizna29. 02. 2016
Ingredience
- 1 l červeného vína
- 1 ks bobkového listu
- 4 ks žampionů
- 5 ks brambor
- 2 ks rajčat
- 800 g hovězího pupku
- 50 g másla
- 10 dcl olivového oleje
- 3 lžíce rozmarýnu
- 1 lžíce aceta balsamica
- 1 lžíce vinného octu
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 4 lžíce parmezánu
- 1 lžička soli
- 1 balení dresinku SPAK
- 1 hlávka ledového salátu
- 4 stroužky česneku
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 14. 12. 2016, 20:15

dušanka 16. 01. 2017, 11:03

palino 21. 08. 2017, 20:40

Smajlík 30. 07. 2018, 08:56

katka16031 15. 05. 2019, 18:14

hanka 27. 06. 2019, 20:21