Rýžový salát s avokádem, rajčátky a granátovým jablkem

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

574 kalorií
54.0g cukrů
0.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Rýži uvaříme den předem.
Druhý den si nejdříve připravíme zálivku: vyšleháme olivový olej s octem a najemno nasekanou červenou cibulí.
Rýži promícháme s listy špenátu, na kostičky nakrájeným avokádem, přepůlenými rajčátky a na plátky nakrájenou okurkou. Posypeme zrníčky z granátového jablka.
Zálivkou přelijeme až těsně před podáváním.

Tip k receptu

Špenát musíme před použitím omýt, je dobré použít pak odstředivku na salát, abychom ho vysušili a nedošlo tak k zavadnutí listů. Špenát můžeme též nahradit mangoldem.

přidejte na:
Chybí obrázek

08. 03. 2016

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi zajímavá kombinace
Přidané ingredience: donacziova@seznam.cz

06. 05. 2017, 10:28

Chybí obrázek
chuťovo zladený šalít

02. 05. 2019, 11:21

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.