Rýžový salát s avokádem, rajčátky a granátovým jablkem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
574
kalorií
54.0g
cukrů
0.0g
tuků
11.0g
bílkovin
Příprava
Rýži uvaříme den předem.
Druhý den si nejdříve připravíme zálivku: vyšleháme olivový olej s octem a najemno nasekanou červenou cibulí.
Rýži promícháme s listy špenátu, na kostičky nakrájeným avokádem, přepůlenými rajčátky a na plátky nakrájenou okurkou. Posypeme zrníčky z granátového jablka.
Zálivkou přelijeme až těsně před podáváním.
Tip k receptu
Špenát musíme před použitím omýt, je dobré použít pak odstředivku na salát, abychom ho vysušili a nedošlo tak k zavadnutí listů. Špenát můžeme též nahradit mangoldem.
sonizna08. 03. 2016
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.