Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Granátové jablko

Granátové jablko

Přidat na Pinterest
Plod keře Punica Granatum, název je odvozen od latinského slova granum - zrno. Rostou v oblastech kolem Středozemního moře, v Africe, Iránu, Indii, Pákistánu nebo Izraeli. Dobře snáší sucho a také se dají pěstovat ze semínek. Každý plod obsahuje na 600 zrníček schovaných pod kožnatou slupkou, která je chrání. Nepoškozený plod vydrží měsíc, v lednici i dva. Při nákupu si dejte pozor, aby byla slupka nepoušená a bez plísně. Koupit si můžete i džus, sirup nebo víno. Granátové jablko obsahuje hodně vitaminu C, kyselinu pantotenovou, antioxidanty bojující proti volným radikálům a vlákninu. Konzumace tohoto tropického ovoce  vám může pomoci udžet cholesterol a krevní tlak v rovnováze, snížit riziko infarktu a kardiovaskulárních onemocnění nebo na podpořit léčbu viróz či průjmu. V kuchyni je nejlépe upotřebíte tím nejjednodušším způsobem. Sladká zrníčka stačí přidat do ovocných salátů s jogurtem nebo kysanou smetanou. V indické kuchyni se přidávájí do vařené rýže, kuskusu nebo k masu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Rýžový salát s avokádem, rajčátky a granátovým jablkem

Rýžový salát s avokádem, rajčátky a granátovým jablkem

Rýži uvaříme den předem. Druhý den si nejdříve připravíme zálivku: vyšleháme olivový olej s octem a najem...

Karibský ovocný salát

Karibský ovocný salát

Z maracuje a gránátového jablka vyjmeme semínka a smícháme je se zbylým ovocem, které jsme nakrájeli. Zas...

Rajčatový salát s grilovaným lilkem

Rajčatový salát s grilovaným lilkem

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme z obou stran a necháme vypotit. Poté ho posypeme římským kmínem a nechá...

Barevný salát s malinami

Barevný salát s malinami

Připravíme si zálivku: smícháme ocet, olej a třtinový cukr. Do této zálivky dáme najemno nakrájené ředkvičk...

Zdravý lososový salát

Zdravý lososový salát

Kuskus připravíme podle návodu. Poté ho smícháme se lžičkou olivového oleje. Brokolici a lososa připravíme...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Granátové jablko Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře