Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dýně hokkaidó

Dýně hokkaidó

Přidat na Pinterest

Vzrůstem menší dýně původně pěstovaná na ostrově Hokkaidó na sopečné půdě. Její barva je sytě žlutá až oranžová nebo bělavá až tmavě zelená. Dužina je tvrdá a oranžová. Má nasládlou chuť podobnou chuti brambor či jedlých kaštanů. Proto ji lze doporučit k nahrazení právě brambor nebo jejich části v různých původně ryze bramborových pokrmech (saláty, kaše, zapékané brambory, apod.). Obsahuje řadu zdraví prospěšných látek, především vitamíny B1, B2, B3, dále draslík, betakaroten a mnohé minerální látky. Má blahodárný vliv při onemocnění žaludku, slinivky, při srdečních poruchách či poruchách ledvin. Váže na sebe toxické látky, které pomáhá vylučovat z těla ven.

Lze ji konzumovat jak syrovou, tak tepelně upravenou. Její velká výhoda je možnost konzumace i se slupkou, kterou není nutno pracně odstraňovat.

Doporučuje se také k přípravě pokrmů malých dětí ne jen pro zdraví prospěšné látky a svou chuť, ale také pro lehkou stravitelnost.

Připravit z ní lze polévku, omáčky, kompoty, různě ji plnit či přidat do salátů nebo nákypů.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Polévka z červené čočky a dýně

Polévka z červené čočky a dýně

Na másle (oleji) osmahneme cibuli nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a drcený kmín. Přidáme dýni hokk...

Pečená zimní zelenina

Pečená zimní zelenina

Zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Dýni neloupeme, pouze odstraníme vnitřek se semínky. Červenou ře...

Dýňové noky se špenátem

Dýňové noky se špenátem

Dýni uvaříme a rozmixujeme dohladka. Smícháme ji s moukou, vejcem a muškátovým oříškem. Vypracujeme hladkou...

Dýňová polévka s krutony

Dýňová polévka s krutony

Dýni omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek s jádry. Nakrájíme ji na kostky i se slupkou (mohou být klidně...

Dýňová marmeláda Hokaido

Dýňová marmeláda Hokaido

Dýni, nakrájené citrony a pomeranče, nastrouhaný zázvor dáme vařit s vodou asi na 40 minut, rozmixujeme, dá...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Dýně hokkaidó Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře