Polévka z červené čočky a dýně
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
720
kalorií
0.0g
cukrů
13.0g
tuků
25.0g
bílkovin
Příprava
Na másle (oleji) osmahneme cibuli nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a drcený kmín. Přidáme dýni hokkaidó pokrájenou na kostičky a propláchnutou červenou čočku. Zalijeme vývarem, přidáme chilli, pepř, sůl a celerovou nať (vcelku). Vaříme do změknutí (asi 15 minut). Pak vyndáme celerovou nať a pokud je to nutné, zahustíme trochou instantní světlé jíšky.
Tip k receptu
Na talíři zdobíme pokrájenou petrželkou a pažitkou.
Jana Smidži10. 11. 2015
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.