Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pikantní čočková polévka z červené čočky

Pikantní čočková polévka z červené čočky
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 55min
Celkový čas: 1h 15min , porce

960 kalorií, 19.0g cukrů, 34.0g tuků, 36.0g bílkovin

Příprava

Mrkev a rajčata očistíme a pokrájíme na malé části. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Červenou čočku důkladně opláchneme studenou vodou, necháme ji okapat a vložíme do hrnce (červená čočka se nemusí předem namáčet). Do hrnce poté přidáme 3/4 celkového množství vody, zeleninový bujón, mrkev, rajčata, cibuli a česnek. Zamícháme, uvedeme do varu a přikryté pokličkou vaříme cca 25-30 minut. V pánvi rozehřejeme olej a přidáme koření - chilli, kurkumu, kmín a koriandr. Chvíli smažíme. Poté plamen vypneme a přidáme podle chuti sůl a citrónovou šťávu. Zeleninu s čočkou rozmixujeme, přidáme olej s kořením a zbytek vody. Vše povaříme na mírném plameni cca 10-15 minut. Nakonec přidáme mléko, případně osolíme a mírně prohřejeme.

Bulb Tip k receptu

Do polévky přidáme jako ozdobu lžíci jogurtu a nasekané bylinky. Můžeme přidat také osmažené kostičky housky.

Martina Třetinová

27. 04. 2009, Recept navštíven: 7917x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pikantní čočková polévka z červené čočky

Pikantní čočková polévka z červené čočky

Mrkev a rajčata očistíme a pokrájíme na malé části. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Červenou ...

Pikantní čočka s rýží

Pikantní čočka s rýží

Čočku přebereme, propláchneme ji a pak ji nasypeme do hrnce se studenou vodou. Pomalu ji uvaříme doměkka a ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pikantní čočková polévka z červené čočky Link-arrow

Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tak jsem neodolala pustila se do ní. Pouze jsem místo mléka dala kokosové mléko a řekla bych, že chuťově si to lépe sedlo.
Přidané ingredience: okosové mléko

11. 11. 2012, 18:43

planeta
Restaurant_star
zajímavý recept, přidala bych ještě špetku sušené saturejky
Přidané ingredience: saturejka

15. 03. 2014, 10:46

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je naozaj vyborná a chutná

22. 04. 2016, 10:15

Přidat komentář
Ajaja
Tak já zatím vařila jen z velkozrnné čočky, ale ani tu nikdy nenamáčím a je vařená rychle.

Ajaja 16. 01. 2010, 07:32

majka
chutná polievka

majka 16. 08. 2016, 19:25

Facebook komentáře