Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
červená čočka

červená čočka

Přidat na Pinterest

Druh luštěniny, čočky, které se také říká perská. Pochází z Asie. Má menší zrna než známější hnědá či zelená čočka. Prodává se již loupaná, a proto je také dobře stavitelná, nenadýmá a obsahuje mnoho minerálů, například zinek, selen či fosfor nebo železo a vitamíny skupiny B. Ceněna je pro vysoký obsah kvalitních bílkovin a vhodná je i pro diabetiky. Červenou čočku seženete v obchodech se zdravou výživou nebo větších supermarketech. Využít ji můžete k přípravě lahůdek indické kuchyně. Nemusí se namáčet, je rychle uvařená, spíše má i tendenci se rozvářet, a proto se hodí do polévek a různých placiček nebo karbanátek a do rizota, kterému dodá nejen hezkou barvu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na co nejjemněji. Vše orestujeme n...

Rajčatové špagety

Rajčatové špagety

Špagety i čočku uvaříme podle návodu. Všechnu zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na větší kostky. Po...

Polévka z červené čočky a dýně

Polévka z červené čočky a dýně

Na másle (oleji) osmahneme cibuli nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a drcený kmín. Přidáme dýni hokk...

Čekankový salát s pomeranči a červenou čočkou

Čekankový salát s pomeranči a červenou čočkou

Čočku uvaříme podle návodu (do vody přidáme citrónovou šťávu). Mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli na plá...

Vepřové kari s květákovou rýží

Vepřové kari s květákovou rýží

Cibuli nakrájíme najemno, zázvor nastrouháme. Vše smažíme na oleji asi 10 minut. Kari koření smícháme s vin...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí červená čočka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře