Nejlepší dýňová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
40min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
1440
kalorií
0.0g
cukrů
119.0g
tuků
47.0g
bílkovin
Příprava
Na másle orestujte cibulku nakrájenou najemno do sklovata a přidejte rozdrcené (jen tak lehce nožem) stroužky česneku. Dýni nemusíte loupat, polévce dodá chuť a krásnou barvu. Zbavte ji jen semínek a pokrájejte na menší kostky. Z hrnce vyndejte česnek a naopak přidejte dýni. Chvíli ji opékejte a potom přilijte horký vývar a citrónovou šťávu, bobkový list, muškátový oříšek a dle chuti osolte a opepřete. Vařte pod pokličkou asi půl hodiny, dokud dýně nezměkne.
Poté sundejte hrnec ze sporáku a vyndejte bobkové listy. Vše pořádně a dohladka rozmixujte tyčovým mixérem. Vlijte smetanu a už jen trochu prohřejte a případně dochuťte. Podáváme s opečenou slaninou, zakysanou smetanou a chlebovými krutonky.
Baara26. 08. 2019
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.