Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Drůbeží bujón

Sušený výrobek, k dostání v kostkách. Obsahuje sůl, drůbeží extrakt, tuk, aroma, a látky podporující chuť. Díky své podobě jej můžeme mít v kuchyni stále při ruce. Poslouží nám při přípravě výborných polévek a omáček, které tak zhotovíme snadno a rychle. Má intenzivní aroma a nezaměnitelnou chuť, což mu dodává směs koření (bobkový list, kurkuma, černý pepř) a zeleniny, které obsahuje. Použití je opravdu velmi snadné – drůbeží bujón vhoďte do požadovaného množství vroucí vody. Nemusíme se však omezit jen na polévky a omáčky, můžeme jej přidávat i k dušenému kuřecímu masu apod.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
 Polévka s vločkami a zeleninou

Polévka s vločkami a zeleninou

Ovesné vločky nasucho opražíme v hrnci, pak přidáme máslo, necháme rozpustit a zalijeme vodou. Osolíme, ope...

Dýňová polévka s krutony

Dýňová polévka s krutony

Dýni omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek s jádry. Nakrájíme ji na kostky i se slupkou (mohou být klidně...

Dušené hovězí plátky s cuketou

Dušené hovězí plátky s cuketou

Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky masa naklepeme. Cibuli na oleji usmažíme do r...

Krůtí kousky s jablkem, hořčicí a smetanou

Krůtí kousky s jablkem, hořčicí a smetanou

Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a s trochou vody (1/2 dcl) rozmixujeme na kaši. Maso nakrájíme na malé...

Mexické kuřecí nudličky ve smetanové omáčce

Mexické kuřecí nudličky ve smetanové omáčce

Prso nakrájené na nudličky promícháme s olejem a mexickým kořením a necháme v chladu uležet do druhého dne....

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Drůbeží bujón Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře