Dýňová polévka s kokosovým mlékem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
924
kalorií
0.0g
cukrů
37.0g
tuků
83.0g
bílkovin
Příprava
Dýni a šalotku nakrájejte na menší kousky a nastrouhejte zázvor. V hrnci nechte rozehřát olej, pak přidejte dýni, kterou budete pomalu restovat, po chvíli i zázvor a šalotku. Vše smažte, dokud nebude zelenina měkká, takže asi 8–10 minut. Změklou zeleninu okořeňte a přidejte chilli. Přilijte většinu mléka, zbytek si nechte na závěr, a vývar. Počkejte, až se polévka začne vařit, pak ji přiklopte a na mírném ohni vařte asi 45 minut. Potom všechno najemno rozmixujte a podle potřeby dochuťte. Polévku servírujte s tenkými zázvorovými hranolky orestovanými na oleji a kapkou kokosového mléka.
Tip k receptu
K přípravě tohoto receptu je doporučeno poslouchat Swans - My Birth.
Šéfredaktor16. 05. 2012
Ingredience
- 1 kg dýně hokkaidó
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 šalotky nebo menší cibule
- 65 g čerstvého zázvoru
- 120 ml kokosového mléka (dá se použít i smetana ke šlehání, ale jídlo nebude mít tak autentickou chuť)
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle potřeby
- 1 lžička sušeného chilli
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.