Dýňová polévka Hokkaido

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
40min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

852 kalorií
0.0g cukrů
66.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se nemusí zbavovat slupky, ta změkne vařením). Necháme chvíli smažit, přilijeme vodu, povaříme. Hmotu rozmixujeme, zalijeme šlehačkou a necháme opět povařit.

Tip k receptu

Podáváme s opečenými krutony housky, petrželí a pažitkou.

přidejte na:
Chybí obrázek

20. 10. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Vařila jsem podle receptu a můžu ji doporučit je výborná.

Alena 28. 09. 2012, 10:26

Chybí obrázek
Namísto smetany jsem také zvolila bílý jogurt, bobkový list a jedno nové koření. Navíc se mi do krémových polévek tohoto typu osvědčuje po uvaření nalít trochu octa, jsou pak chutnější.
Přidané ingredience: ocet

Eva 31. 01. 2013, 20:35

Chybí obrázek
Polévku jsme zkoušeli a ač dýni moc nemusím, polévka mi celkem chutnala.

22. 09. 2013, 20:06

Chybí obrázek
tuto polévku také dělávám,je moc dobrá, přidávám ještě kousek mrkve a celeru a nedávám smetanu, podáváme s pečenou topinkou potřenou česnekem,nakrájenou na kostičky
Přidané ingredience: mrkev,celer

05. 09. 2014, 10:58

Chybí obrázek
Výborná a rychlá :-)

Alena 27. 08. 2015, 09:04

Chybí obrázek
rýchla a chutná polievka

17. 08. 2016, 12:22

Chybí obrázek
dobrá polievka

09. 09. 2016, 12:32

Chybí obrázek
Ještě jsem párkrát strouhla mušk.oříšku, výborná polévka.
Přidané ingredience: muškátový ořech

26. 10. 2016, 08:41

Chybí obrázek
polevka vinikajici,urcite zeleninovy vyvar a doporucuji muskatovi orisek.

jiri nechvatal 07. 11. 2016, 13:00

Chybí obrázek
vynikajuca a chutná polievka

22. 01. 2017, 13:41

Chybí obrázek
No, já zkoušel už mnoho receptů na polévky z hokkaido a zrovna tenhle je asi ten nejhorší, jaký jsem zkoušel. Musel jsem to dochutit alespoň muškátovým oříškem a pepřem, aby to bylo poživatelné.

Jirkem 24. 12. 2017, 12:28

Přidat komentář
Chybí obrázek
Pyré z dýně Hokkaido je velice výborné jako jeden z prvních příkrmů pro miminka místo tradičních brambor, které obsahují škrob a další nevhodné látky pro takto malé děti.

happy.atomovka 20. 10. 2009, 16:59

Chybí obrázek
Místo smetany jsem použila bílý jogurt a nemixovala jsem a chutnalo mi moc:) výborný recept, chvála autorovi....osobní tip: nasekaná jarní cibulka je v tom super

Peta S 14. 12. 2009, 20:54

Chybí obrázek
Hokkaido je také dobré přidat do bramborové kaše...pěkně ji to ochutí a přidá na barvě :)

Ivča 16. 02. 2011, 17:16

Chybí obrázek
Při vaření přidat kousek zázvoru, dodá na pikantnosti

VaKas 27. 09. 2016, 11:34

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.