Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dýňová polévka Hokkaido

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 50min
Nutriční hodnoty
852 kalorií 0.0g cukrů 66.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se nemusí zbavovat slupky, ta změkne vařením). Necháme chvíli smažit, přilijeme vodu, povaříme. Hmotu rozmixujeme, zalijeme šlehačkou a necháme opět povařit.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s opečenými krutony housky, petrželí a pažitkou.


Přidat na Pinterest
Tomáš Pavelka

20. 10. 2009, Recept navštíven: 184054x


Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Vařila jsem podle receptu a můžu ji doporučit je výborná.

Alena 28. 09. 2012, 10:26

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Namísto smetany jsem také zvolila bílý jogurt, bobkový list a jedno nové koření. Navíc se mi do krémových polévek tohoto typu osvědčuje po uvaření nalít trochu octa, jsou pak chutnější.
Přidané ingredience: ocet

Eva 31. 01. 2013, 20:35

Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Polévku jsme zkoušeli a ač dýni moc nemusím, polévka mi celkem chutnala.

22. 09. 2013, 20:06

planeta
Restaurant_star
tuto polévku také dělávám,je moc dobrá, přidávám ještě kousek mrkve a celeru a nedávám smetanu, podáváme s pečenou topinkou potřenou česnekem,nakrájenou na kostičky
Přidané ingredience: mrkev,celer

05. 09. 2014, 10:58

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Výborná a rychlá :-)

Alena 27. 08. 2015, 09:04

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
rýchla a chutná polievka

17. 08. 2016, 12:22

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá polievka

09. 09. 2016, 12:32

Pajunc
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Ještě jsem párkrát strouhla mušk.oříšku, výborná polévka.
Přidané ingredience: muškátový ořech

26. 10. 2016, 08:41

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
polevka vinikajici,urcite zeleninovy vyvar a doporucuji muskatovi orisek.

jiri nechvatal 07. 11. 2016, 13:00

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuca a chutná polievka

22. 01. 2017, 13:41

Přidat komentář
happy.atomovka
Pyré z dýně Hokkaido je velice výborné jako jeden z prvních příkrmů pro miminka místo tradičních brambor, které obsahují škrob a další nevhodné látky pro takto malé děti.

happy.atomovka 20. 10. 2009, 16:59

Peta S
Místo smetany jsem použila bílý jogurt a nemixovala jsem a chutnalo mi moc:) výborný recept, chvála autorovi....osobní tip: nasekaná jarní cibulka je v tom super

Peta S 14. 12. 2009, 20:54

Thumb
Hokkaido je také dobré přidat do bramborové kaše...pěkně ji to ochutí a přidá na barvě :)

Ivča 16. 02. 2011, 17:16

Thumb
Při vaření přidat kousek zázvoru, dodá na pikantnosti

VaKas 27. 09. 2016, 11:34

Facebook komentáře