TOM YUM polévka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
15min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
872
kalorií
5.0g
cukrů
70.0g
tuků
46.0g
bílkovin
Příprava
Ve woku rozpálíme olej a TOM YUM pastu. Asi minutku smažíme na mírném ohni. Přidáme vývar s kokosovým mlékem, promícháme než se spojí a asi 2 minuty vaříme. Dále přidáme houby, krevety a citronovou trávu a zmírníme plamen. Dusíme asi 2 minuty. Dále přidáme cherry rajčátka najemno a chilli a opět dvě minutky povaříme. Vmícháme rybí omáčku, zastříkneme citronovou šťávou a můžeme vypnout. Nakonec ozdobíme bazalkou.
Tip k receptu
Výborná bude k ozdobě i jedna restovaná celá kreveta.
Polévka byla oceněna jako jeden z opravdu fungujících léků na nachlazení.
28. 08. 2014
Ingredience
- 4-6 nadrobno nakrájených chilli papriček
- 6 cherry rajčátek
- 250 g vyloupaných krevet
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce TOM YUM pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička třtinového cukru
- 1/2 šálku bazalky
- hrnek kuřecího vývaru
- hrnek nakrájených čínských hub
- 4 lodyhy nakrájené citronové trávy
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziLucie 12. 10. 2014, 12:34
© 2024, Railsformers s.r.o.