Tarte amandine aux poires (Mandlový koláč s hruškami)

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2424 kalorií
5.0g cukrů
187.0g tuků
127.0g bílkovin


Příprava

Koláčovou formu si vymažeme a vysypeme moukou. Křehké těsto si na formu rozprostřeme a navlhčenýma rukama jej zatlačíme do formy.
Ve vodní lázni si rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu a odstavíme. Necháme ji mírně vychladit, aby byla vlažná.
Mezitím co se nám chladí čokoláda si v míse elektrickým šlehačem utřeme máslo s cukrem, poté jemně metličkou vmícháme mandle a vejce.
Vychladlou čokoládu natřeme na dno koláčové formy, na ní poklademe půlky, nebo na kousky nakrájené hrušky a kolem dokola rozprostřeme ušlehané těsto.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 40 minut. Koláč podáváme vlažný.

Tip k receptu

Místo mandlí můžeme použít mleté lískové ořechy.

přidejte na:
Sonia005

28. 06. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborný recept

22. 05. 2016, 18:44

Chybí obrázek
super recept

18. 09. 2016, 18:54

Chybí obrázek
koláčik velmi chutný , robím ho rada

21. 01. 2018, 13:03

Chybí obrázek
dobrá kombinácia mandlí a hrušky

19. 03. 2018, 21:08

Chybí obrázek
chutné

30. 04. 2019, 20:09

Přidat komentář
Chybí obrázek
mandlovy kolač vyborný

Svetlana 11. 08. 2016, 21:28

Chybí obrázek
skvelý, chutný koláč

hanka 12. 08. 2016, 19:37

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.