Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tarte amandine aux poires (Mandlový koláč s hruškami)

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2424 kalorií 5.0g cukrů 187.0g tuků 127.0g bílkovin

Příprava

Koláčovou formu si vymažeme a vysypeme moukou. Křehké těsto si na formu rozprostřeme a navlhčenýma rukama jej zatlačíme do formy.
Ve vodní lázni si rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu a odstavíme. Necháme ji mírně vychladit, aby byla vlažná.
Mezitím co se nám chladí čokoláda si v míse elektrickým šlehačem utřeme máslo s cukrem, poté jemně metličkou vmícháme mandle a vejce.
Vychladlou čokoládu natřeme na dno koláčové formy, na ní poklademe půlky, nebo na kousky nakrájené hrušky a kolem dokola rozprostřeme ušlehané těsto.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 40 minut. Koláč podáváme vlažný.

Bulb Tip k receptu

Místo mandlí můžeme použít mleté lískové ořechy.


Přidat na Pinterest
Sonia005

28. 06. 2011, Recept navštíven: 2648x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

22. 05. 2016, 18:44

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super recept

18. 09. 2016, 18:54

Přidat komentář
Svetlana
mandlovy kolač vyborný

Svetlana 11. 08. 2016, 21:28

hanka
skvelý, chutný koláč

hanka 12. 08. 2016, 19:37

Facebook komentáře