Tarte amandine aux poires (Mandlový koláč s hruškami)
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2424
kalorií
5.0g
cukrů
187.0g
tuků
127.0g
bílkovin
Příprava
Koláčovou formu si vymažeme a vysypeme moukou. Křehké těsto si na formu rozprostřeme a navlhčenýma rukama jej zatlačíme do formy.
Ve vodní lázni si rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu a odstavíme. Necháme ji mírně vychladit, aby byla vlažná.
Mezitím co se nám chladí čokoláda si v míse elektrickým šlehačem utřeme máslo s cukrem, poté jemně metličkou vmícháme mandle a vejce.
Vychladlou čokoládu natřeme na dno koláčové formy, na ní poklademe půlky, nebo na kousky nakrájené hrušky a kolem dokola rozprostřeme ušlehané těsto.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 40 minut. Koláč podáváme vlažný.
Tip k receptu
Místo mandlí můžeme použít mleté lískové ořechy.
Sonia00528. 06. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.