Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kreveta

Kreveta

Přidat na Pinterest
Mořský, ale také i sladkovodní živočich. Barvou jemně růžové, mohou být až do červena (znamená to, že krevety jsou předvařené nebo spařené, ale jiné u nás k dostání prakticky nejsou). Charakteristickým znakem je tuhá část zadečku, která překrývá ostatní části. Maso obsahuje velké množství bílkovin, asi 2% tuku, ale velký podíl zde má cholesterol. Maso krevety můžeme připravovat na několik různých způsobů. Před samotnou přípravou pokrmu musíme nejdříve oddělit hlavičku, která se nekonzumuje. Skvěle chutná společně se zeleninou jako salát, ale můžeme ji také grilovat, smažit nebo z tohoto masa připravit polévku.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Paella

Paella

Všechnu zeleninu nakrájíme najemno. Rybí filety nakrájíme na kousky a spolu s krevetami a langustami opeč...

Vietnamské krevetové závitky

Vietnamské krevetové závitky

Krevetky krátce opečeme na oleji. Nudle spaříme horkou vodou – necháme chvíli odstát a až jsou nudle měkk...

Sečuánské krevety

Sečuánské krevety

Rozpálíme wok a dáme do něj ořechový olej. Až je velmi horký, přidáme zázvor, utřený česnek a nasekané jarn...

Těstovinová rýže s krevetami

Těstovinová rýže s krevetami

Červenou cibuli nakrájíme najemno a opečeme ji na lžíci oleje. Přidáme těstovinovou rýži a zalijeme vývarem...

Smažené sépiové kroužky

Smažené sépiové kroužky

Sépie nakrájíme na kroužky, krevety oloupeme. Osolíme. Připravíme si těstíčko – smícháme vejce a hladkou ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kreveta Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře