Thajská polévka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1488
kalorií
10.0g
cukrů
78.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Do litru vařící vody vhodíme bujón a necháme ho rozpustit, poté přidáme celá kuřecí prsa a oloupaný zázvor a vaříme asi 10 minut. Mezitím si do misky dáme rýžové nudle, zalijeme je vroucí vodou a přiklopíme talířem. Vyndáme kuřecí prsa, nakrájíme je, spolu se zeleninou dáme do polévky, necháme vařit asi 5 minut a přidáme třtinový cukr, červenou pastu, šťávu z citronu a limetky, rybí omáčku a zcezené a propláchnuté nudle. Polévku necháme přejít varem a sundáme z ohně.
Tip k receptu
Nenechte se odradit její zvláštností, je jiná a možná i trochu "divná" ale je výborná:)
Peta S22. 01. 2010
Ingredience
- 2 ks kuřecích prsou
- 200 g rýžových nudlí
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička červené kari pasty
- 1 balení mražené zeleninové směsi (nejlépe thajské či asijské)
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1 kostka drůbežího bujónu
- kus zázvoru
- 1 lžíce limetové šťávy
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.