Top asijská jídla, která musíte ochutnat

Asijská kuchyně nabízí opravdové gastronomické dobroty. Na tamní jídlo ale nemusíte chodit daleko – mnoho tradičních jídel si můžete udělat sami nebo si zajít do speciální restaurace. Které pokrmy byste rozhodně neměli minout a vyzkoušet? Tak na to se podíváme v dnešním článku.

Jarní závitky, knedlíčky wontons nebo Chow Mein. Všechny tyto pokrmy patří neodmyslitelně k asijské gastronomii a rozhodně stojí za ochutnání.

JARNÍ ZÁVITKY

Chcete-li proniknout do asijské kuchyně, určitě byste se měli zaměřit na jarní závitky. Jedná se o směs zabalenou do rýžového papíru, který je následně osmažen do křupavé krusty. Závitky se nejčastěji plní zeleninou, rýží a masem. Můžete je dostat naslano či sladko.

Pokud se budeme pídit po destinaci, kde se jarní závitky nejčastěji konzumují, bylo by to jihovýchodní pobřeží Číny.

Top asijská jídla, která musíte ochutnatWONTONS KNEDLÍČKY

Knedlíčky jsou v Asii velice populární. Tamní obyvatelé je velice často konzumují v polévkách nebo jako jednohubky. Pokud si wontons objednáte, budou plněny mletým vepřovým masem či najemno nakrájenými krevetami.

Jejich historie sahá až do doby vlády dynastie Tang.

CHOW MEIN

Chow Mein je tradiční pokrm skládající se z osmažených nudlí, restované zeleniny a vepřového, kuřecího či hovězího masa. Ačkoli se může jednat na první pohled o obyčejné jídlo, věřte, že v kvalitní restauraci vám jej připraví tak, že vám vyrazí dech.

PLNĚNÉ KNEDLÍČKY

Pokud jste si právě představili české bramborové knedlíky plněné uzeným, tak jste úplně vedle. Asijské plněné knedlíčky jsou připravovány z tenkého těsta, které je plněno mletým masem a nakrájenou zeleninou. Jsou velice podobné výše zmíněným wontons knedlíčkům, ale jsou podávány jako samostatný hlavní chod.

přidejte na:
BB

17. 03. 2022

Fotogalerie


Mohlo by se vám líbit

Další články

Přidat komentář