Jarní závitky Saigon
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
20min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1180
kalorií
0.0g
cukrů
86.0g
tuků
54.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si jednotlivé suroviny: rýžové nudle dáme změknout do teplé vody, pak je nastříháme na cca 5 cm. Houby taktéž namáčíme v teplé vodě, aby změkly, pak je nasekáme na nudličky. Kedlubnu i mrkev zpracujeme na tenké nudličky. Cibule a koriandr nasekáme najemno.
Maso vložíme do mísy, vklepneme vejce, koření, rybí omáčku Thai Pride, glutamát, klíčky, nudle, houby, zeleninu, cibuli a vše řádně zpracujeme rukama.
Rýžový papír připravíme dle návodu – namočíme do teplé vody, položíme na vlhkou utěrku, vyčkáme do jeho změknutí. Poté na něj položíme porci masové nádivky, přehneme obě strany a srolujeme do závitků. Takto zhotovené závitky smažíme zprudka na rozpáleném oleji dokřupava.
Zuzana Mellenová11. 06. 2009
Ingredience
- 4 ks rýžového papíru
- 2 vejce
- 1 kedluben
- 2 jarní cibulky
- 1 cibule
- 250 g vepřového mletého masa
- 25 g rýžových nudlí
- 20 g čínských hub
- 4 dcl teplé vody na namáčení surovin
- 1 lžíce omáčky Thai Pride
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička glutamanu sodného
- 1 hrst fazolových klíčků
- 1 mrkev
- troška koriandru
Kategorie
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.