Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vepřové mleté maso

Vepřové mleté maso

Přidat na Pinterest
Maso původem z prasete domácího (vepře), jedná se o vůbec nejčastěji využívané maso. Je běžně k dostání v našich obchodech. Má světle růžovou barvu, není tak tmavé jako např. hovězí, ale je tmavší než drůbeží maso. Má větší obsah tuku, je hůře stravitelné. Je vhodné ke smažení i pečení, nevysouší se, zůstává šťavnaté, růžové. Tuhost závisí na stáří prasat, starší kusy mají maso s hrubšími vlákny. Méně tučné maso se lépe tráví. Do směsi mletého masa se přidává koření (sůl, pepř, majoránka a další), které podtrhují a zvýrazňují chuť. Využijeme jej při přípravě ragú, rolád nebo jako masovou nádivku.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cib...

Kapustové karbanátky s bramborami

Kapustové karbanátky s bramborami

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Kapustičky krátce spaříme (klidně ve vodě, kde se vaří br...

Kebabčata

Kebabčata

Smícháme obě mletá masa, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, sůl, pepř i saturejku. Zakryjeme fólií a...

Tortellini polévka s masovými kuličkami

Tortellini polévka s masovými kuličkami

Smícháme obě mletá masa, sůl, pepř, vejce, oregano, utřený česnek a nasekanou cibulku. Pořádně promícháme a...

Klobásky salsiccia s paprikovou omáčkou a polentou

Klobásky salsiccia s paprikovou omáčkou a polentou

Vepřové maso smícháme se lžičkou chilli papričky, utřeným stroužkem česneku, fenyklem, červeným vínem, solí...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Vepřové mleté maso Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře