Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kedluben

Kedluben

Přidat na Pinterest
Kultivar brukve zelné. Barvou světle zelená nebo fialová zelenina s velkými listy, které se před konzumací odstraňují stejně jako tuhá vrchní vrstva. Vnitřek je máslově měkký, bílý nebo slabě nažloutlý. Obsahuje vitamíny C, E, B a K a látky draslík, vápník, železo, zinek, draslík, vápník, fosfor, hořčík, sodík, železo, jód. Má pozitivní účinky nejen na naši paměť, ale také skvěle působí na žlučník (ovlivňuje vylučování žluči), ovlivňují kvalitu našich vlasů a pokožky. Problémy však může působit lidem s nemocným žaludkem, protože některé látky dráždí žaludeční sliznici. Ke konzumaci je vhodná syrová nebo dušená, ale také smažená chutná výborně.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně

Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně

Nejdříve si připravíme zeleninu - mrkve i kedlubny očistíme, mrkve nakrájíme na kolečka a kedlubny nastrouh...

Cuketovo-kedlubnové komínky

Cuketovo-kedlubnové komínky

Roštěnky opečeme 3-4 minuty z každé strany na oleji. Osolíme a opepříme. Kedlubnu a cuketu osolíme a nakr...

Naložená křupavá zelenina

Naložená křupavá zelenina

Zeleninu nakrájíme na námi zvolenou velikost a připravíme ji v páře – musí však zůstat křupavá. Olej svaří...

Kedlubnový dip

Kedlubnový dip

Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Chilli papričku nakrájíme najemno a česnek utřeme. Vše smícháme. P...

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Mladé kedlubnové lístky nakrájíme na jemno. Do kastrolku dáme olej...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kedluben Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře