Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejdříve si připravíme zeleninu - mrkve i kedlubny očistíme, mrkve nakrájíme na kolečka a kedlubny nastrouháme. Poté nakrájíme jednu menší cibuli nadrobno.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme kapku oleje a cibuli orestujeme (musíme ale dávat pozor, aby se nepřipálila). Poté přihodíme i mrkev a kedlubnu, přidáme lžíci cukru a zarestujeme. Poté podlijeme vodou a dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Je možné zahustit lžičkou solamylu rozmíchaného v troše vody. Nakonec přilijeme půl kelímku smetany.
Tip k receptu
Podáváme s vařeným bramborem a volským okem.
Pajunc01. 06. 2016
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: kuřecí vývar
Jana Smidži 01. 06. 2016, 15:15

dušanka 16. 06. 2016, 09:48

Svetlana 17. 06. 2016, 09:22

hanka 14. 09. 2016, 14:56

katka16031 24. 10. 2016, 09:10

majka 13. 02. 2017, 12:02

palino 31. 07. 2017, 20:22
pavlinf 02. 08. 2016, 12:15
hanka 10. 08. 2016, 20:53
palino 12. 08. 2016, 19:13
Sasanka07 25. 11. 2018, 19:27