Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
76
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Nejdříve si připravíme zeleninu - mrkve i kedlubny očistíme, mrkve nakrájíme na kolečka a kedlubny nastrouháme. Poté nakrájíme jednu menší cibuli nadrobno.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme kapku oleje a cibuli orestujeme (musíme ale dávat pozor, aby se nepřipálila). Poté přihodíme i mrkev a kedlubnu, přidáme lžíci cukru a zarestujeme. Poté podlijeme vodou a dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Je možné zahustit lžičkou solamylu rozmíchaného v troše vody. Nakonec přilijeme půl kelímku smetany.
Tip k receptu
Podáváme s vařeným bramborem a volským okem.
Pajunc01. 06. 2016
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.