Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
76 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Nejdříve si připravíme zeleninu - mrkve i kedlubny očistíme, mrkve nakrájíme na kolečka a kedlubny nastrouháme. Poté nakrájíme jednu menší cibuli nadrobno.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme kapku oleje a cibuli orestujeme (musíme ale dávat pozor, aby se nepřipálila). Poté přihodíme i mrkev a kedlubnu, přidáme lžíci cukru a zarestujeme. Poté podlijeme vodou a dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Je možné zahustit lžičkou solamylu rozmíchaného v troše vody. Nakonec přilijeme půl kelímku smetany.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s vařeným bramborem a volským okem.


Přidat na Pinterest
Pajunc

01. 06. 2016, Recept navštíven: 3646x


Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělám podobně, pouze místo vody používám kuřecí vývar
Přidané ingredience: kuřecí vývar

Jana Smidži 01. 06. 2016, 15:15

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lahke zdrave jedlo

16. 06. 2016, 09:48

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné jedlo

17. 06. 2016, 09:22

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
osvedčene

14. 09. 2016, 14:56

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
taktiež davam vývar, ma to lepšiu chuť

24. 10. 2016, 09:10

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skoro ako dietne jedlo,ale velmi dobré

13. 02. 2017, 12:02

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept robím často

31. 07. 2017, 20:22

Přidat komentář
pavlinf
skvělá chuť

pavlinf 02. 08. 2016, 12:15

hanka
celkom chutné

hanka 10. 08. 2016, 20:53

palino
s kuracim vyvarom velmi dobre

palino 12. 08. 2016, 19:13

Facebook komentáře