Dušená mrkev s kedlubnou na smetaně

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

76 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Nejdříve si připravíme zeleninu - mrkve i kedlubny očistíme, mrkve nakrájíme na kolečka a kedlubny nastrouháme. Poté nakrájíme jednu menší cibuli nadrobno.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme kapku oleje a cibuli orestujeme (musíme ale dávat pozor, aby se nepřipálila). Poté přihodíme i mrkev a kedlubnu, přidáme lžíci cukru a zarestujeme. Poté podlijeme vodou a dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Je možné zahustit lžičkou solamylu rozmíchaného v troše vody. Nakonec přilijeme půl kelímku smetany.

Tip k receptu

Podáváme s vařeným bramborem a volským okem.

přidejte na:
Chybí obrázek

01. 06. 2016

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Dělám podobně, pouze místo vody používám kuřecí vývar
Přidané ingredience: kuřecí vývar

Jana Smidži 01. 06. 2016, 15:15

Chybí obrázek
lahke zdrave jedlo

16. 06. 2016, 09:48

Chybí obrázek
chutné jedlo

17. 06. 2016, 09:22

Chybí obrázek
osvedčene

14. 09. 2016, 14:56

Chybí obrázek
taktiež davam vývar, ma to lepšiu chuť

24. 10. 2016, 09:10

Chybí obrázek
skoro ako dietne jedlo,ale velmi dobré

13. 02. 2017, 12:02

Chybí obrázek
recept robím často

31. 07. 2017, 20:22

Přidat komentář
Chybí obrázek
skvělá chuť

pavlinf 02. 08. 2016, 12:15

Chybí obrázek
celkom chutné

hanka 10. 08. 2016, 20:53

Chybí obrázek
s kuracim vyvarom velmi dobre

palino 12. 08. 2016, 19:13

Chybí obrázek
Toto jídlo je skvělé. Ovšem když se zadělá máslovou jíškou a ne Solamylem !

Sasanka07 25. 11. 2018, 19:27

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.