Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Ostatní - stránka 2

Placičky z vloček

Placičky z vloček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ovesných vloček, 1 kostka zeleninového masoxu, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 1 lžíce pažitky, 4 lžíce strouhanky, špetka soli, špetka pepře, 150 ml slunečnicového oleje

V horké vodě rozpustíme kostku masoxu, vločky zalijeme a necháme nabobtnat nejlépe přes noc. Pak druhý den přidáme prolisovaný česnek, jedno vejce, zelenou pažitku, trochu osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Strouhanky dáme tolik, aby šly z...

Medovo - citrónová zálivka na saláty

Medovo - citrónová zálivka na saláty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stroužek česneku, 1 lžíce medu, 1 lžíce citronové šťávy, 3-4 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Stroužek česneku najemno nastrouháme a trochu ho posolíme. Přidáme med a důkladně promícháme. Přilijeme citronovou šťávu, dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a opět promícháme. Nakonec přidáme olivový olej a promícháme a máme skvělou zálivku na ...

Kvalitní domácí jogurt

Kvalitní domácí jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150-200 g bílého jogurtu, 1000 ml kravského mléka

Mléko ( musí být čerstvé, tzn. z chlaďáku, ne krabicové, polotučné nebo plnotučné) zahřejeme na plotně v kastrůlku na 40 stupňů(správná teplota je velmi důležitá, při vyšší teplotě se jogurtové bakterie usmrtí, při nižší se dostatečně nepomnoží). ...

Smažená zmrzlina v kokosu

Smažená zmrzlina v kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zmrzliny, 1 vejce, 100 g hladké mouky, trocha vody, 50 g strouhanky, 100 g kokosu

Ze zmrzliny vytvarujte koule o průměru 3–5 centimetrů a nechte je v mrazáku ztuhnout. Vejce vyšlehejte v misce s moukou a vodou, aby vám vzniklo husté těstíčko. Vedle v míse zase promíchejte strouhanku a kokos. Každou kouli pak obalte ve vajíčku, ...

Pomerančová marmeláda

Pomerančová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kousků pomerančů, 500 g želírovacího cukru, 350 ml whisky, 250 ml pomerančového džusu (resp. dle potřeby)

Pomeranče použijeme chemicky neošetřené, jinak je nutné je důkladně omýt horkou vodou. Kůru z pomerančů nastrouháme najemno, asi ze dvou pomerančů nakrájíme škrabkou tenké proužky. Vymačkáme důkladně veškerou šťávu ze všech pomerančů. Měli bychom ...

Slavnostní monogramy

Slavnostní monogramy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 140 g Hery, 70 g práškového cukru, 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva, citronovou kůru, kakao

Heru nakrájíme, přidáme vejce, prosetý cukr, hladkou mouku, do které jsme přidali 1/2 prášku do pečiva, citronovou kůru. Těsto zpracujeme na válu, třetinu obarvíme kakaem a dáme na jednu hodinu odpočinout. Ze světlého těsta vykrájíme kolečka (moho...

Mozartovy koule

Mozartovy koule

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

asi 300 g čokoládové polevy, 400–800 g zeleného marcipánu dle velikosti koulí, Na čokoládové drobky: 80 g čokolády na vaření, 80 g másla, změklého + na formu, 50 g moučkového cukru, 2 vejce, 50 g hladké mouky + hrubá mouka na formu, 1 kypřicí prášek, 50 g mletých mandlí, Na krém: 100 g čokolády na vaření, 100 ml smetany na šlehání, 100 g másla, 50 ml rumu

Nejprve upečte čokoládové drobky. Čokoládu rozpusťte a v míse ji smíchejte s máslem, cukrem a po jednom přidejte vejce. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a mandlemi a směs zatřete do čokoládové hmoty. Vymažte a vysypte menší pekáč, rozetřete do n...

Nivový dressing

Nivový dressing

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g Nivy, 4 lžíce Řeckého jogurtu, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z jednoho citrónu

Rozdrobíme sýr do mísy, přidáme jogurt, olej a citrónovou šťávu. Použijeme vidličku a rozšleháme s ní všechny přísady dohromady a případně dochutíme. Dejte vychladit do ledničky a podávejte například k zeleninovým salátům.

Falešné játrové knedlíčky

Falešné játrové knedlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení játrové paštiky, popř. májky, 1 vejce, 1-2 lžíce strouhanky, 1 lžička majoránky, špetka pepře bílého, 1 lžíce petrželové natě

Paštiku dáme do mísy a rozmačkáme vidličkou. Pak přidáme vejce, promícháme, okořeníme (solit není třeba, paštika již slaná je), přidáme petrželku a dobře promícháme. Naposledy přidáváme strouhanku tak, aby hmota získala konzistenci, z níž se již d...

Kapří škvarky

Kapří škvarky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapra, 1 lžíce soli, 5 stroužků česneku, 300 g hladké mouky, 1 lžíce sladké mleté papriky, 250 ml rostlinného oleje

Kapra musíme vykostit a zbavit kůže. Poté ho nakrájíme na menší kostky. Česnek utřeme se solí a zamícháme do rybího masa. Upěchujeme do nádobky s víkem a necháme odležet do druhé dne v lednici. Druhý den smícháme mouku s mletou paprikou a kousky r...

Ovesná kaše

Ovesná kaše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 150 g ovesných vloček, špetka soli, 2 lžíce medu, 2 banány

Ovesné vločky pro jistotu přebereme. Mléko osolíme špetkou soli, vmícháme přebrané ovesné vločky a za stálého míchání je zvolna vaříme asi 15 minut do zhoustnutí. Poté na talíři pokapeme rozehřátým medem a obložíme kolečky banánu.

Citrónová pěna s lesním ovocem

Citrónová pěna s lesním ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml min. 33% smetany ke šlehání, 4 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu, 1 dl čerstvě vymačkané citronové šťávy, lesní ovoce, pistáciové nebo makadamové oříšky na ozdobu

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a směs přendejte do parní lázně. Přimíchejte citronovou šťávu a kůru a šlehejte asi 8 minut do zhoustnutí. Pak misku z parní lázně sejměte a šlehejte dál, dokud směs nevychladne. Pak vyšlehejte šlehačku dotuha, ...

Jahodové a broskvové nanuky

Jahodové a broskvové nanuky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká vyzrálá broskev, 500 ml broskvového džusu, 200 g jahod, 50 ml jahodového nektaru

Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nekt...

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g lesního ovoce, 40 g želatiny (4 g agaru), 0,5 l šťávy z kompotu, 500 ml bílého jogurtu, 250 ml šlehačky, 150 g cukru moučky, 1 citrón, na ozdobení: čokoládová poleva, ovoce, máta

Do kelímků vložíme ovoce, zalijeme ho trochou želé, do kterého jsme přidali kompotovou šťávu, a uložíme do chladu. Poté do bílého jogurtu nastrouháme citronovou kůru, podle chuti osladíme, přidáme šlehačku, promícháme a pomocí cukrářského sáčku na...

Švestkové pralinky s červeným vínem

Švestkové pralinky s červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sušených švestek bez pecek (asi 15 kusů), 75 ml červeného vína, 150 g marcipánu Dr.Oetker, 50 g prosátého moučkového cukru, Na ozdobení: 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Na přípravu pralinek švestky podélně rozpůlíme. Červené víno v malém hrnku uvedeme do varu, přidáme švestky a povaříme na mírném plameni po dobu asi 3 minut. Asi na 1 hodinu uložíme do chladu. Marcipán a moučkový cukr spolu propracujeme, aby vzni...

Broskve v závěji

Broskve v závěji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 broskve, 1 lžíce másla, 2 bílky, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce mandlových plátků

Zapékací misku vytřeme změklým máslem. Vezmeme 4 větší broskve a rozpůlíme je. Vyndáme pecku a půlky urovnáme do zapékací misky. Misku vložíme na 3 minuty pod gril. Mezitím z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr a mandlové p...

Čokoládovo-smetanová pěna

Čokoládovo-smetanová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

65 g másla, 250 g kvalitní hořké čokolády, 5 ks vejce, 75 g cukru moučka, 250 ml smetany ke šlehání (33 až 40 %)

V míse v horké vodní lázni rozehřejte máslo s čokoládou a vymíchanou hmotu zašlehejte do pěny vypracované šlehačem v kotlíku nad párou z oddělených žloutků a cukru (pěnu pouze prohřejte!). Než zchladne, vyšlehejte z bílků pevný sníh, ze smetany vy...

Dušené okurky s rajčaty

Dušené okurky s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší okurka, 3 lžíce másla, 1 cibule, 5 rajčat, špetka soli, 2 vejce, troška pepře, 1 lžíce cukru krupice, kousek citrónu

Jednu velkou okurku nebo dvě menší okurky oloupeme, rozřízneme napůl, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky. Do pánve dáme máslo a rozehřejeme. Na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přisypeme okurku, přidáme pokrájená rajčata, osolíme ...

Milánské sušenky

Milánské sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g měkkého másla, 250 g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 malá vejce, strouhaná kůra z 1 citrónu, 500 g polohrubé mouky, 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva

Máslo hladce utřeme, postupně vmícháme cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce, kůru z citrónu, polohrubou mouku a prášek do pečiva, asi polovinu mouky vmícháme do másla, potom zbytek mouky a zpracujeme těsto, které necháme přes noc uležet v chladu. Z tě...

Řecký sýr

Řecký sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g balkánského sýra, 4 cibule, 20 lžic oregana, 250 ml olivového oleje

Balkánský sýr nakrájíme na kostky a skládáme do sklenice. Cibule pokrájíme nadrobno. Každou vrstvu sýra prosypeme cibulí a oreganem. Zalijeme na konci olivovým olejem a necháme v chladu a temnu uležet cca týden.

Dušené ředkvičky

Dušené ředkvičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 svazků ředkviček, 1 cibule, 3 lžíce másla, špetka soli, troška kmína, 4 vejce, 1-2 lžíce pažitky

Ředkvičky omyjeme a neloupeme. Nakrájíme je na tenká kolečka a osmahneme je spolu s nadrobno nakrájenou cibulí na másle. Trochu podlijeme, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme 4 rozšlehaná vejce. Zamícháme a necháme pokrm srazit...

Rohlíkový nákyp s pangasem

Rohlíkový nákyp s pangasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg ryby pangasius, 2 starší rohlíky, 100 g plátkového sýra, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 200 ml plnotučného mléka, petrželová nať, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kukuřičného škrobu

Rozmraženou rybu osušíme, nakrájíme na kostky a dobře osolíme. Rohlíky nakrájíme na kostky, zelenou petrželku nasekáme a sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle - 2 plátky si necháme na později. V míse promícháme rohlíky, sýr, rybu a petrželku. Do...

Kakaový krém

Kakaový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany, 1 balení kakového pudinku, 250 g másla, 200 g cukru moučka

Smetanu a kakaový pudinkový prášek za studena promícháme, potom uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Čas od času ho promíchejte at nezpuckovatí. Potom ho postupně všleháme do změklého másla, které jsme nejdřív utřeli s cukrem. Uchovávat v chladu.

Kávový krém

Kávový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 200 g cukru moučka, 250 ml studené černé silné kávy, 3 lžíce hrubé mouky

Máslo si necháme změknout v teple. Poté ho utřeme s cukrem do pěny, nejlépe v robotu. Kávu svaříme s hrubou moukou na kaši a po vychladnutí jí vmícháme do utřeného másla. Skladujeme v chladu.

Tmavá poleva

Tmavá poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g ztuženého pokrmového tuku, 50 g cukru moučka, 4 lžíce mléka, 4 lžíce kakaa, 1 lžíce Solamylu

Připravíme si vodní lázeň. Větší hrnec naplníme vodou tak, aby v něm seděl menší hrnec a dal se volně otáčet. Vodu v hrnci zahřejeme a do vodní lázně dáme všechny suroviny, které pořádně rozmícháme a rozpustíme v této lázni. Přivedeme k varu, prom...

stránka: