Pomerančová marmeláda
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
5min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
900
kalorií
22.0g
cukrů
0.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Pomeranče použijeme chemicky neošetřené, jinak je nutné je důkladně omýt horkou vodou. Kůru z pomerančů nastrouháme najemno, asi ze dvou pomerančů nakrájíme škrabkou tenké proužky. Vymačkáme důkladně veškerou šťávu ze všech pomerančů. Měli bychom získat cca 750-800 ml šťávy, pokud ne, doplníme džusem. Šťávu nalijeme do hrnce a promícháme se želírovacím cukrem a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Tuto směs vaříme 3-5 minut. Pak přilijeme whisky, promícháme, přidáme pomerančové proužy a nalijeme do čistých sklenic.
Ajaja29. 12. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.