Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pomerančová marmeláda

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
5min 25min
Nutriční hodnoty
900 kalorií 22.0g cukrů 0.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Pomeranče použijeme chemicky neošetřené, jinak je nutné je důkladně omýt horkou vodou. Kůru z pomerančů nastrouháme najemno, asi ze dvou pomerančů nakrájíme škrabkou tenké proužky. Vymačkáme důkladně veškerou šťávu ze všech pomerančů. Měli bychom získat cca 750-800 ml šťávy, pokud ne, doplníme džusem. Šťávu nalijeme do hrnce a promícháme se želírovacím cukrem a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Tuto směs vaříme 3-5 minut. Pak přilijeme whisky, promícháme, přidáme pomerančové proužy a nalijeme do čistých sklenic.


Přidat na Pinterest
Ajaja

29. 12. 2012, Recept navštíven: 4813x


Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star
My tedy děláme bez alkoholu, dáme o to víc džusu :) ale je dobrá, vlastně dle eu je opravdová marmeláda z citrusů :)

02. 01. 2013, 20:24

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvela a chuťovo vyborná marmelada

22. 04. 2016, 10:23

Přidat komentář

Facebook komentáře