Pomerančový džus

Nápoj, vyrábí se lisováním zralých pomerančů, což je citrus, plod pomerančovníku, původem z tropických oblastí. Velikostně se pohybuje v rozmezí velké pěsti, ale můžeme nalézt i druhy větší. Povrch kryje oranžová slupka, která je při bližším prozkoumání pokryta malými dolíčky, které tak vytváří charakteristický vzhled pomerančů. Slupka může být různě hrubá – od velice tenkých, které se špatně loupou až po hrubé, které jdou dobře oddělit. Po oloupání se dá pomeranč rozdělit na několik měsíčků, které jsou již připravené k finální konzumaci. Obsahuje velké množství vitamínu C, může způsobit alergické reakce projevující se kopřivkou. Při konzumaci pomeranče se do našeho organismu dostanou látky, které příznivě ovlivňují stav pleti, ale také napomáhají vylučovat odpadní látky. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář