Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Reveňový (rebarborový) koláč

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 40min
Nutriční hodnoty
8932 kalorií 971.0g cukrů 111.0g tuků 121.0g bílkovin

Příprava

Reveň oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, promícháme ji s 1 hrnkem cukru a necháme odležet. Hluboký plech vyložíme pečicím papírem.
Zbylý cukr smícháme s prosátou polohrubou a špaldovou moukou. Máslo v kastrůlku rozpustíme a necháme trochu vychladnout. Vejce rozklepneme a žloutky přidáme do mouky. Pak postupně vmícháme pomerančový džus. Nakonec vlijeme máslo. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Těsto vlijeme do připraveného plechu a rozetřeme. Navrch rozložíme reveň.
Zbylé máslo, moučkový cukr, vlašské ořechy a mouku zpracujeme prsty, dokud nevznikne drobenka. Tu rovnoměrně rozprostřeme na koláč. Plech s koláčem vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 25 minut.

Bulb Tip k receptu

Recept pochází z knihy Jezte česky.


Přidat na Pinterest
Smart Press

04. 03. 2014, Recept navštíven: 3337x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Rebarborový koláč dělala moje maminka pro nás doma.

06. 11. 2014, 08:48

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to vynikajuci rebarborový kolac

27. 09. 2015, 19:46

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
rebarborový koláč obľubujem, je vyborný

07. 02. 2017, 11:03

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný koláč z rebarbory

08. 03. 2017, 21:40

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč z rebarbory vyskúšaný a velmi dobrý

26. 05. 2017, 15:47

Přidat komentář

Facebook komentáře