Reveňový (rebarborový) koláč

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
25min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

8932 kalorií
971.0g cukrů
111.0g tuků
121.0g bílkovin


Příprava

Reveň oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, promícháme ji s 1 hrnkem cukru a necháme odležet. Hluboký plech vyložíme pečicím papírem.
Zbylý cukr smícháme s prosátou polohrubou a špaldovou moukou. Máslo v kastrůlku rozpustíme a necháme trochu vychladnout. Vejce rozklepneme a žloutky přidáme do mouky. Pak postupně vmícháme pomerančový džus. Nakonec vlijeme máslo. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Těsto vlijeme do připraveného plechu a rozetřeme. Navrch rozložíme reveň.
Zbylé máslo, moučkový cukr, vlašské ořechy a mouku zpracujeme prsty, dokud nevznikne drobenka. Tu rovnoměrně rozprostřeme na koláč. Plech s koláčem vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 25 minut.

Tip k receptu

Recept pochází z knihy Jezte česky.

přidejte na:
Smart Press

04. 03. 2014

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Rebarborový koláč dělala moje maminka pro nás doma.

06. 11. 2014, 08:48

Chybí obrázek
je to vynikajuci rebarborový kolac

27. 09. 2015, 19:46

Chybí obrázek
rebarborový koláč obľubujem, je vyborný

07. 02. 2017, 11:03

Chybí obrázek
chutný koláč z rebarbory

08. 03. 2017, 21:40

Chybí obrázek
koláč z rebarbory vyskúšaný a velmi dobrý

26. 05. 2017, 15:47

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.