Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rebarbora

Rebarbora

Přidat na Pinterest
Zelenina, také označována jako reveň, původem z Mongolska. Silné řapíky nesou velké, zelené listy. Běžně k dostání v našich obchodech nebo na trzích, již bez listů, barevně jsou bílé nebo narůžovělé. Na začátku léta se zvyšuje obsah kyseliny šťavelové, proto bychom měli společně s rebarborou konzumovat také dostatečné množství výrobků z mléka. Před použitím řapíky očistíme a poté upravujeme jako ovoce. Vynikající je piškotový koláč s kousky rebarbory, ale také jako kompot je zkrátka báječná. Je oblíbená pro svou charakteristickou chuť a rozhodně si ji nelze s ničím splést. Jako součást ovocných knedlíků potěší všechny milovníky netradičních chuťových spojení. Obsahuje mnoho důležitých látek pro náš organismus jako je draslík, vápník a hořčík. Pozitivně působí na náš organismus, pomáhá vylučovat škodlivé látky z těla, ovlivňuje kvalitu vlasů.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

Smícháme mouku, sůl, cukr krupici a máslo a vytvoříme směs podobnou drobence. Přilijeme 80 ml vody a vyprac...

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. Smícháme ji s bramborovým škrobem, cukrem krupice a skořicí. Přen...

Reveňový (rebarborový) koláč

Reveňový (rebarborový) koláč

Reveň oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, promícháme ji s 1 hrnkem cukru a necháme odležet. Hluboký plech...

Dušená rebarbora karamelizována

Dušená rebarbora karamelizována

Na "kolečka " nakrájenou rebarboru dusíme ve vodě do poloměkka. Přidáme máslo, sůl, cukr a dusíme na mírném...

Marmeláda z rebarbory

Marmeláda z rebarbory

Nakrájenou rebarboru uvaříme v trošce vody. Když je rozvařená přidáme cukr, citrónovou šťávu a vaříme do zh...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Rebarbora Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře