Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rebarborový koláč

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
672 kalorií 60.0g cukrů 20.0g tuků 23.0g bílkovin

Příprava

Hotové těsto položíme do koláčové formy, kterou jsme předtím vymazali máslem. Trochu utlačíme a na těsto položíme pečící papír, který zasypeme fazolemi, aby se nám těsto nezvedalo. Předpékáme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 15 minut. Předpečené těsto vyjmeme z trouby a necháme chladnout. Teplotu v troubě snížíme na 160°C. Mezitím co nám těsto chladne, připravíme si náplň.
Rebarboru i jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vhodíme do kastrůlku a společně s třtinovým cukrem a pomerančovou šťávou vaříme asi 10 minut. Ovoce by mělo být měkké, ale přesto držet tvar.
Odstavíme a necháme chladnout.
V míse si vyšleháme vejce s cukrem do pěny. V dalším malém rendlíčku zahřejeme mléko, smetanu a vanilku. Jakmile nám začne vařit, přilijeme vejce s cukrem a hbitě metličkou šleháme. Nakonec přes cedník slijeme do čisté misky a přidáme pomerančovou kůru, vanilkový lusk.
Na předpečené těsto narovnáme ovoce a zalijeme šlehačkou s vanilkou. Pečeme v troubě na 160°C asi 45 minut.


Přidat na Pinterest
Sonia005

25. 06. 2012, Recept navštíven: 1463x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře