Rebarborový koláč

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

672 kalorií
60.0g cukrů
20.0g tuků
23.0g bílkovin


Příprava

Hotové těsto položíme do koláčové formy, kterou jsme předtím vymazali máslem. Trochu utlačíme a na těsto položíme pečící papír, který zasypeme fazolemi, aby se nám těsto nezvedalo. Předpékáme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 15 minut. Předpečené těsto vyjmeme z trouby a necháme chladnout. Teplotu v troubě snížíme na 160°C. Mezitím co nám těsto chladne, připravíme si náplň.
Rebarboru i jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vhodíme do kastrůlku a společně s třtinovým cukrem a pomerančovou šťávou vaříme asi 10 minut. Ovoce by mělo být měkké, ale přesto držet tvar.
Odstavíme a necháme chladnout.
V míse si vyšleháme vejce s cukrem do pěny. V dalším malém rendlíčku zahřejeme mléko, smetanu a vanilku. Jakmile nám začne vařit, přilijeme vejce s cukrem a hbitě metličkou šleháme. Nakonec přes cedník slijeme do čisté misky a přidáme pomerančovou kůru, vanilkový lusk.
Na předpečené těsto narovnáme ovoce a zalijeme šlehačkou s vanilkou. Pečeme v troubě na 160°C asi 45 minut.

přidejte na:
Sonia005

25. 06. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
rebarborový som ešte neskúšala, určite urobím tento recept
hanka 06. 06. 2019, 10:03