Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kvalitní domácí jogurt

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 4h 0min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 4h 10min , porce

105 kalorií, 0.0g cukrů, 5.0g tuků, 8.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Mléko ( musí být čerstvé, tzn. z chlaďáku, ne krabicové, polotučné nebo plnotučné) zahřejeme na plotně v kastrůlku na 40 stupňů(správná teplota je velmi důležitá, při vyšší teplotě se jogurtové bakterie usmrtí, při nižší se dostatečně nepomnoží). Já dělám bez teploměru, když do mléka strčím ruku, musí být mírně teplé. Jakmile má mléko správnou teplotu, vyklopím do něj kvalitní bílý jogurt (zkoušela jsem Hollandii a Choceňský). Důkladně rozmíchám, a přeliji do šroubovacích skleniček od přesnídávek(toto množství je na 7 skleniček). Důkladně zašroubuji, urychleně přenesu do postele a důkladně zabalím do peřin. Po 4-6 hodinách je jogurt hotový. Skladuji v lednici, vydrží minimálně týden.

Bulb Tip k receptu

Kdo nemá rád bílé jogurty, může si ochutit marmeládou nebo čerstvým ovocem.

slavuska

16. 01. 2013, Recept navštíven: 2057x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kvalitní domácí jogurt

Kvalitní domácí jogurt

Mléko ( musí být čerstvé, tzn. z chlaďáku, ne krabicové, polotučné nebo plnotučné) zahřejeme na plotně v ka...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kvalitní domácí jogurt Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
S čerstvým ovocem je pak takový jogurt pro mne delikatesa.
Přidané ingredience: s čerstvým ovocem

07. 02. 2013, 23:03

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný jogurt

19. 09. 2015, 19:07

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuci jogurt

01. 10. 2015, 19:38

Přidat komentář
Sonia005
Chutná opravdu jako jogurt? Ta příprava mi příjde podezřele jednoduchá :-)

Sonia005 17. 01. 2013, 09:17

slavuska
Pokud se správně povede, tak je to opravdu hustý kvalitní jogurt..párkrát jsem měla trochu řídký, ale jako jogurt chutnal vždy :)

slavuska 17. 01. 2013, 09:59

Sonia005
Tak super, brzy vyzkouším.....protože bílý jogurt u nás jede ve velkém.

Sonia005 17. 01. 2013, 10:01

Thumb
Já ho dělám trochu jinak, ale je super!!!! Litr krabicového mléka zahřeju na 80 stupňů, nechám vychladnout na 40. Přimíchám 1 bílou activii a přileju 1 mléko tatra. Dám do skleniček a na 6 hodin do trouby na 35 stupňů. Vlednici vydrží klidně 2 týdny

Jana 01. 05. 2013, 17:22

Facebook komentáře