Kvalitní domácí jogurt
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mléko ( musí být čerstvé, tzn. z chlaďáku, ne krabicové, polotučné nebo plnotučné) zahřejeme na plotně v kastrůlku na 40 stupňů(správná teplota je velmi důležitá, při vyšší teplotě se jogurtové bakterie usmrtí, při nižší se dostatečně nepomnoží). Já dělám bez teploměru, když do mléka strčím ruku, musí být mírně teplé. Jakmile má mléko správnou teplotu, vyklopím do něj kvalitní bílý jogurt (zkoušela jsem Hollandii a Choceňský). Důkladně rozmíchám, a přeliji do šroubovacích skleniček od přesnídávek(toto množství je na 7 skleniček). Důkladně zašroubuji, urychleně přenesu do postele a důkladně zabalím do peřin. Po 4-6 hodinách je jogurt hotový. Skladuji v lednici, vydrží minimálně týden.
Tip k receptu
Kdo nemá rád bílé jogurty, může si ochutit marmeládou nebo čerstvým ovocem.
slavuska16. 01. 2013
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: s čerstvým ovocem
maruskaji 08. 02. 2013, 00:03