Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Mozartovy koule

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 45min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 1h 0min , porce

6100 kalorií, 178.0g cukrů, 325.0g tuků, 85.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Nejprve upečte čokoládové drobky. Čokoládu rozpusťte a v míse ji smíchejte s máslem, cukrem a po jednom přidejte vejce. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a mandlemi a směs zatřete do čokoládové hmoty. Vymažte a vysypte menší pekáč, rozetřete do něj těsto a pečte ho při 180°C asi 15 minut. Upečený korpus nechejte vychladnout a pak ho rozdrobte do mísy.
Na krém zahřejte smetanu a rozpusťte v ní čokoládu, máslo a přidejte rum. Krémem zalijte drobky v míse – měli byste získat hustou hmotu. Dejte ji do lednice ztuhnout tak, aby z ní šly tvarovat kuličky – budoucí náplň Mozartových koulí.
Ze ztuhlé hmoty tvarujte kuličky asi o velikosti lískového ořechu a dejte je do lednice zase ztuhnout. Postupně je obalujte marcipánem – z lednice jich berte vždy jen pár a hned po obalení je tam znovu vraťte; rychle se rozehřívají.
Koule nechejte v lednici trochu oschnout a pak je obalujte v rozpuštěné čokoládové polevě. Nechejte zatuhnout na mřížce. Polité koule nedávejte do lednice – zešedly by a ztuhly tak, že byste je z krabičky nebo talířku museli násilím odtrhávat. Nejvíc jim svědčí teploty mezi deseti a dvaceti stupni, třeba ve spíži nebo na balkoně.

Bulb Tip k receptu

Pokud chcete mít hodně kuliček o velikosti lískového oříšku, připravíte jich z uvedeného množství více než 200. Potřebovat ale budete mnohem víc marcipánu i čokoládové polevy. Zatímco na potažení dvaceti velkých Mozartových koulí vám bude stačit 400 gramů marcipánu, na malé kuličky ho spotřebujete minimálně dvojnásobek. Také pamatujte na to, že Mozartovy koule lidé milují kvůli chuti marcipánu, takže jím nešetřete, vrstva by měla mít aspoň tři milimetry.

Božské_jídlo

03. 12. 2012, Recept navštíven: 2375x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Mozartovy koule

Mozartovy koule

Nejprve upečte čokoládové drobky. Čokoládu rozpusťte a v míse ji smíchejte s máslem, cukrem a po jednom při...

Zobrazit všechny podobné recepty k Mozartovy koule Link-arrow

Přidat recenzi
Dessyna
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Zkoušela jsem a jsou výborné! Často je kupuji, jsou dost drahé, syn je miluje, takže teď je vyžaduje i doma vyrobené!
Přidané ingredience: dle receptu

23. 01. 2013, 13:12

maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám stejně jen ještě vylepšuji tím, že do té nejmenší kuličky vkládám jednu hrozinku předem několik hodin namočenou v rumu.
Přidané ingredience: hrozinka předem namočená v rumu

28. 02. 2013, 20:01

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super skvele gule

23. 03. 2016, 20:15

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšala som tento recept, je vyborný

12. 05. 2016, 11:41

Přidat komentář

Facebook komentáře