Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí jablečný džem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 20min 1h 50min
Nutriční hodnoty
620 kalorií 100.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Nejdříve si připravíme sirup: vodu a cukr vaříme 20 minut v kastrolu (pozor, cukr nesmí karamelizovat).
Přepůlíme citron a šťávu vymačkáme do mísy.
Oloupeme jablka a odstraníme semínka. Jablka nakrájíme na kostičky, přidáme k citronové šťávě a dobře promícháme.
Postupně přidáváme jablka do kastrolu se sirupem a dusíme asi 45 minut. Během vaření často mícháme a dáváme pozor, aby se džem nelepil na dno hrnce, také sbíráme opakovaně naběračkou vznikající pěnu.
Jakmile džem zhoustne, odstraníme hrnec z plamene. Ještě horký nalijeme do připravených sklenic.
Sklenice zavíčkujeme a asi 30 minut necháme stát na utěrce dnem vzhůru.
Po vychladnutí uložíme sklenice na tmavém a chladném místě, pak džem vydrží asi 1 až 2 roky.


Přidat na Pinterest
Mirbod

22. 11. 2010, Recept navštíven: 14762x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře