Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí jablečný džem

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 1h 20min
Celkový čas: 1h 50min , porce

620 kalorií, 100.0g cukrů, 0.0g tuků, 0.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Nejdříve si připravíme sirup: vodu a cukr vaříme 20 minut v kastrolu (pozor, cukr nesmí karamelizovat).
Přepůlíme citron a šťávu vymačkáme do mísy.
Oloupeme jablka a odstraníme semínka. Jablka nakrájíme na kostičky, přidáme k citronové šťávě a dobře promícháme.
Postupně přidáváme jablka do kastrolu se sirupem a dusíme asi 45 minut. Během vaření často mícháme a dáváme pozor, aby se džem nelepil na dno hrnce, také sbíráme opakovaně naběračkou vznikající pěnu.
Jakmile džem zhoustne, odstraníme hrnec z plamene. Ještě horký nalijeme do připravených sklenic.
Sklenice zavíčkujeme a asi 30 minut necháme stát na utěrce dnem vzhůru.
Po vychladnutí uložíme sklenice na tmavém a chladném místě, pak džem vydrží asi 1 až 2 roky.

Mirbod

22. 11. 2010, Recept navštíven: 14108x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Domácí jablečný ocet

Domácí jablečný ocet

Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, stopek a nastrouháme. Zalijeme vodou tak, aby byla 5-10 cm nad jablky, př...

Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Do 2 dcl sklenice dáme 2 žloutky, 2 lžíce octu a dolijeme vodou, aby byla sklenice plná. Do mísy odvážíme ...

Domácí jablečný džem

Domácí jablečný džem

Nejdříve si připravíme sirup: vodu a cukr vaříme 20 minut v kastrolu (pozor, cukr nesmí karamelizovat). Př...

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Připravíme si teflonovou pánev a celé dno pokryjeme plátky másla a poté zasypeme cukrem. Očištěná jablka zb...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí jablečný džem Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře