Domácí jablečný džem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 20min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
620
kalorií
100.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Nejdříve si připravíme sirup: vodu a cukr vaříme 20 minut v kastrolu (pozor, cukr nesmí karamelizovat).
Přepůlíme citron a šťávu vymačkáme do mísy.
Oloupeme jablka a odstraníme semínka. Jablka nakrájíme na kostičky, přidáme k citronové šťávě a dobře promícháme.
Postupně přidáváme jablka do kastrolu se sirupem a dusíme asi 45 minut. Během vaření často mícháme a dáváme pozor, aby se džem nelepil na dno hrnce, také sbíráme opakovaně naběračkou vznikající pěnu.
Jakmile džem zhoustne, odstraníme hrnec z plamene. Ještě horký nalijeme do připravených sklenic.
Sklenice zavíčkujeme a asi 30 minut necháme stát na utěrce dnem vzhůru.
Po vychladnutí uložíme sklenice na tmavém a chladném místě, pak džem vydrží asi 1 až 2 roky.
22. 11. 2010
Kategorie
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.