Domácí jablečný džem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 20min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

620 kalorií
100.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Nejdříve si připravíme sirup: vodu a cukr vaříme 20 minut v kastrolu (pozor, cukr nesmí karamelizovat).
Přepůlíme citron a šťávu vymačkáme do mísy.
Oloupeme jablka a odstraníme semínka. Jablka nakrájíme na kostičky, přidáme k citronové šťávě a dobře promícháme.
Postupně přidáváme jablka do kastrolu se sirupem a dusíme asi 45 minut. Během vaření často mícháme a dáváme pozor, aby se džem nelepil na dno hrnce, také sbíráme opakovaně naběračkou vznikající pěnu.
Jakmile džem zhoustne, odstraníme hrnec z plamene. Ještě horký nalijeme do připravených sklenic.
Sklenice zavíčkujeme a asi 30 minut necháme stát na utěrce dnem vzhůru.
Po vychladnutí uložíme sklenice na tmavém a chladném místě, pak džem vydrží asi 1 až 2 roky.

přidejte na:
Mirbod

22. 11. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný džem

palino 24. 01. 2019, 18:36

Přidat komentář