Latté pěna
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
0min
Celkový čas
5min
Porce
Nutriční hodnoty
56
kalorií
0.0g
cukrů
1.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Mléko a smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a necháme dobře vychladit. Potom nádobu se směsí přemístíme asi na tři minuty do mrazáku. Směs přelijeme do šejkru a důkladně protřepeme. Měla by nám vzniknout hustá pěna, kterou poklademe na hladinu uvařené kávy. A máme výborné domácí latté a bez automatu.
Tip k receptu
Vanilkový cukr můžeme v receptu vynechat, pokud nesladíme. Místo toho můžeme do pěny přidat pro ochucení špetku skořice nebo kardamonu. Méně luxusní verzi jde udělat i z pěti lžic plnotučného mléka.
Návod je pro dvě osoby. Pokud plánujete vytvořit pěnu pro více osob, nikdy se nepokoušejte ušejkrovat najednou více porcí. Nejspíš vám to nepůjde.
01. 11. 2010
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.