Chybějící obrázek

Sezamová sůl

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
10min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

84 kalorií
0.0g cukrů
7.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Sezamová semínka opražíme nasucho na pánvi. Zvolíme raději menší plamen a neustále mícháme, aby se nepřipálila. Vychladlá opražená semínka smícháme s mořskou solí a vložíme do hmoždíře. Drtíme, dokud není většina semínek rozdrcených.
Sezamovou sůl uložíme do dobře uzavíretelné nádoby.

Tip k receptu

Sezamovou sůl používáme k dochucení zeleninových salátů, polévek a vařené rýže. Zajímavá je i v kombinaci s kuskusem a těstovinami. A můžete si s ní i jen tak posolit chléb namazaný máslem.

přidejte na:
andrea92

03. 10. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dá sa dobre využiť

katka16031 11. 10. 2017, 20:41

Přidat komentář