Sezamová sůl
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
10min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
84
kalorií
0.0g
cukrů
7.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Sezamová semínka opražíme nasucho na pánvi. Zvolíme raději menší plamen a neustále mícháme, aby se nepřipálila. Vychladlá opražená semínka smícháme s mořskou solí a vložíme do hmoždíře. Drtíme, dokud není většina semínek rozdrcených.
Sezamovou sůl uložíme do dobře uzavíretelné nádoby.
Tip k receptu
Sezamovou sůl používáme k dochucení zeleninových salátů, polévek a vařené rýže. Zajímavá je i v kombinaci s kuskusem a těstovinami. A můžete si s ní i jen tak posolit chléb namazaný máslem.
andrea9203. 10. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.