Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sezamová sůl

Sezamová sůl

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 20min
Nutriční hodnoty
84 kalorií 0.0g cukrů 7.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Sezamová semínka opražíme nasucho na pánvi. Zvolíme raději menší plamen a neustále mícháme, aby se nepřipálila. Vychladlá opražená semínka smícháme s mořskou solí a vložíme do hmoždíře. Drtíme, dokud není většina semínek rozdrcených.
Sezamovou sůl uložíme do dobře uzavíretelné nádoby.

Bulb Tip k receptu

Sezamovou sůl používáme k dochucení zeleninových salátů, polévek a vařené rýže. Zajímavá je i v kombinaci s kuskusem a těstovinami. A můžete si s ní i jen tak posolit chléb namazaný máslem.


andrea92

03. 10. 2010, Recept navštíven: 1857x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře