Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Sezamová sůl

Sezamová sůl
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 20min , porce

84 kalorií, 0.0g cukrů, 7.0g tuků, 2.0g bílkovin

Příprava

Sezamová semínka opražíme nasucho na pánvi. Zvolíme raději menší plamen a neustále mícháme, aby se nepřipálila. Vychladlá opražená semínka smícháme s mořskou solí a vložíme do hmoždíře. Drtíme, dokud není většina semínek rozdrcených.
Sezamovou sůl uložíme do dobře uzavíretelné nádoby.

Bulb Tip k receptu

Sezamovou sůl používáme k dochucení zeleninových salátů, polévek a vařené rýže. Zajímavá je i v kombinaci s kuskusem a těstovinami. A můžete si s ní i jen tak posolit chléb namazaný máslem.

andrea92

03. 10. 2010, Recept navštíven: 1773x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Sezamová sůl

Sezamová sůl

Sezamová semínka opražíme nasucho na pánvi. Zvolíme raději menší plamen a neustále mícháme, aby se nepřipál...

Zobrazit všechny podobné recepty k Sezamová sůl Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře