Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dort Harry Potter

Dort Harry Potter

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 2h 0min
Nutriční hodnoty
5360 kalorií 6.0g cukrů 180.0g tuků 88.0g bílkovin

Příprava

K tomuto receptu budeme potřebovat také, potahovací hmotu a potravinářské barvivo.

Nejdříve upečeme bábovku. Z bílků a 50 g cukru krystalu ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme společně s 200 g moučkového cukru do pěny, přidáme 1 vanilkový cukr a po troškách přilijeme olej. Poté přidáváme střídavě 250 ml vlažného mléka, umleté mandle a 400 g hrubé mouky s kypřícím práškem.
Vzniklé hladké těsto rozdělíme na dvě části. První nalijeme do vymazané a vysypané malé formy na bábovku. Zbylé těsto potom vlijeme do srnčího hřbetu nebo na plech a také ho upečeme.
Nachystáme základ na krém. Svaříme 600 ml mléka a pudinkového prášku na hustou kaši, necháme přejít varem asi 2 minuty a stále mícháme. Potom hrnec s kaší vložíme do dřezu se studenou vodou a necháme vychladnout asi na pokojovou teplotu. Poté vyšleháme s 300 g moučkového cukru, s Herou a 2 vanilkovými cukry do hustého krému.
Vychladlou bábovku 2x prořízneme, promažeme krémem. Můžeme přidat i ovoce a opět spojíme.
Větší kus potahovací hmoty obarvíme kakaem a vyválíme velký plát, kterým potáhneme celou bábovku, a vytvoříme tím hábit. Z růžové potahovací hmoty uděláme ruce a obličej. Hotové těsto vložíme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout. Teprve pak nasadíme hlavu na tělo.


Alirtecka

01. 01. 2011, Recept navštíven: 4323x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tento dort sa chystám vyskúšať

09. 03. 2017, 20:51

Přidat komentář

Facebook komentáře