Dort Harry Potter
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
K tomuto receptu budeme potřebovat také, potahovací hmotu a potravinářské barvivo.
Nejdříve upečeme bábovku. Z bílků a 50 g cukru krystalu ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme společně s 200 g moučkového cukru do pěny, přidáme 1 vanilkový cukr a po troškách přilijeme olej. Poté přidáváme střídavě 250 ml vlažného mléka, umleté mandle a 400 g hrubé mouky s kypřícím práškem.
Vzniklé hladké těsto rozdělíme na dvě části. První nalijeme do vymazané a vysypané malé formy na bábovku. Zbylé těsto potom vlijeme do srnčího hřbetu nebo na plech a také ho upečeme.
Nachystáme základ na krém. Svaříme 600 ml mléka a pudinkového prášku na hustou kaši, necháme přejít varem asi 2 minuty a stále mícháme. Potom hrnec s kaší vložíme do dřezu se studenou vodou a necháme vychladnout asi na pokojovou teplotu. Poté vyšleháme s 300 g moučkového cukru, s Herou a 2 vanilkovými cukry do hustého krému.
Vychladlou bábovku 2x prořízneme, promažeme krémem. Můžeme přidat i ovoce a opět spojíme.
Větší kus potahovací hmoty obarvíme kakaem a vyválíme velký plát, kterým potáhneme celou bábovku, a vytvoříme tím hábit. Z růžové potahovací hmoty uděláme ruce a obličej. Hotové těsto vložíme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout. Teprve pak nasadíme hlavu na tělo.
01. 01. 2011