Zavařený česnek
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
10min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
1100
kalorií
10.0g
cukrů
10.0g
tuků
60.0g
bílkovin
Příprava
Česnek rozdělíme na stroužky a pečlivě oloupeme. Připravíme si asi 12 menších skleniček a vypláchneme je vroucí vodou.
Do nich potom česnek narovnáme - příliš netlačíme, abychom stroužky nepoškodili. Svaříme vodu se solí a horkým nálevem česnek zalijeme. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme přes noc a uložíme do spíže.
Tip k receptu
Takto uložený česnek vydrží až dva roky. Pracujeme s ním stejně jako s čerstvým. Otevřené sklenice uchováváme v lednici.
notburga28. 09. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.