Sirup z čerstvého zázvoru
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
8
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Zázvor oloupeme, nakrájíme na plátky nebo kostičky. Nasypeme do hrnce, přidáme cukr a vodu a vše přivedeme k varu. Pak vhodíme 2 celé skořice a necháme na plotně na mírném ohni probublávat asi hodinu.
Po hodině odstavíme z plotny, přidáme citrónovou šťávu, přecedíme a nalijeme do uzavíratelných skleniček. V lednici vydrží i měsíc.
Tip k receptu
Zázvorový sirup přidáváme buď do čaje nebo ho zalijeme horkou vodou.
Jana Smidži13. 10. 2015
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.