Aspik z nožiček

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

45 kalorií
2.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

V osolené a okyselené vodě vaříme nožičku se zeleninou a kořením do měkka (vodu stále doléváme na 1/2). Procedíme, necháme ztuhnout a sebereme z povrchu všechnu mastnotu. Pak dáme aspik rozehřát a můžeme dochutit octem a solí. Necháme vychladit a zašleháme bílek. Pak opět rozehřejeme, a až se bílek srazí, odstavíme z plotny. Odstraníme pěnu a cedíme skrz ubrousek namočený v horké vodě. Když je aspik kalný, přidáme další bílek a znovu vaříme a přecedíme. Ztuhlý rosol rozehříváme před použitím ve vodní lázni.

přidejte na:

Další recepty


Přidat recenzi
heladon
Aspik dělám pro celou rodinu, chutná jim to.

10. 01. 2015, 09:21

majka
výborný aspik

29. 11. 2015, 17:28

hanka
velmi chutný aspik

09. 12. 2015, 11:18

palino
chutný dobrý aspik

27. 02. 2016, 17:42

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.