Aspik z nožiček
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
45
kalorií
2.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
V osolené a okyselené vodě vaříme nožičku se zeleninou a kořením do měkka (vodu stále doléváme na 1/2). Procedíme, necháme ztuhnout a sebereme z povrchu všechnu mastnotu. Pak dáme aspik rozehřát a můžeme dochutit octem a solí. Necháme vychladit a zašleháme bílek. Pak opět rozehřejeme, a až se bílek srazí, odstavíme z plotny. Odstraníme pěnu a cedíme skrz ubrousek namočený v horké vodě. Když je aspik kalný, přidáme další bílek a znovu vaříme a přecedíme. Ztuhlý rosol rozehříváme před použitím ve vodní lázni.
Kateřina Růžičková17. 07. 2013
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.