Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Aspik z nožiček

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 10min
Nutriční hodnoty
45 kalorií 2.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

V osolené a okyselené vodě vaříme nožičku se zeleninou a kořením do měkka (vodu stále doléváme na 1/2). Procedíme, necháme ztuhnout a sebereme z povrchu všechnu mastnotu. Pak dáme aspik rozehřát a můžeme dochutit octem a solí. Necháme vychladit a zašleháme bílek. Pak opět rozehřejeme, a až se bílek srazí, odstavíme z plotny. Odstraníme pěnu a cedíme skrz ubrousek namočený v horké vodě. Když je aspik kalný, přidáme další bílek a znovu vaříme a přecedíme. Ztuhlý rosol rozehříváme před použitím ve vodní lázni.


Přidat na Pinterest
Kateřina Růžičková

17. 07. 2013, Recept navštíven: 2451x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Aspik dělám pro celou rodinu, chutná jim to.

10. 01. 2015, 09:21

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný aspik

29. 11. 2015, 17:28

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutný aspik

09. 12. 2015, 11:18

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný dobrý aspik

27. 02. 2016, 17:42

Přidat komentář

Facebook komentáře